Buffé 1
PIMPAT BOVETE Koka 3 dl helt bovete enligt anvisn
ing på förpackningen men med 1 tsk örtsalt i stället för vanligt salt. Strimla 12 soltorkade tomater i olja. Rosta 1 dl pumpakärnor i en torr och het stekpanna. Ta av locket från bovetet och låt ev vätska ånga bort. Blanda bovetet med soltorkade tomater, 2 påsar babyspenat (à 65 g) och pumpakärnor. Servera bo vetet med avokado- och rotfruktssalladen. AVOKADO- OCH ROTFRUKTSSALLAD Bovete ger gott tugg till den varma salladen. Trots namnet innehåller bovete inte gluten. FÖR 4 PERSONER 3 morötter (300 g) 3 palsternackor (300 g) 2 rödlökar 300 g jordärtskockor 1 tsk torkad oregano 2 msk färskpressad citronjuice 1 tsk örtsalt 2 avokador olivolja GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skala och skär morötter och palsternackor i grova bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 2 msk olja och blanda runt. 3. Ställ mitt i ugnen ca 25 minuter. 4. Fortsätt med att skala (om det behövs, bäst är att bara tvätta dem) och halvera jordärtskockorna. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av och lägg jordärtskockorna på plåten med rotfrukterna när ca 10 minuter återstår. 5. Servera avokado- och rotfruktssalladen med pimpat bovete. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. »Kroppen vill ha vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer. Billigaste och bästa sättet är att äta grönsaker, rotfrukter, frukt, nötter och frön, varierat med hela korn, fisk, ägg och baljväxter. « B U F F É 2 • 2013 15