Buffé 1
Knytkalas Små tacopajer fetaost. toppade med rost
ade kvisttomater och PARTYSUGEN men ont om tid? Skicka ett mejl: Knytis på fredag! Släpp på kollen och låt gästerna ta med vad de vill. Någon springer förbi pizzerian, en annan bakar kladdkaka, någon tar med en tomatsallad. Låt överraskningen vara en del av tjusningen. Men se till att ha några ostar, bröd och dryck hemma. Malin bakar tacokryddade minisar. Vännerna kommer med lyxig kycklingpaj och grön ostpaj. Pajpartaj! »Skippa blommor och ch oklad! Pack a ner en paj och kom på partaj!« Slå två retroflugor i en smäll – bjud in till knytkalas och låt alla bidra med varsin frasig favorit. Text Lina Wallentinson Recept och styling Lena Söderström Foto Jakob Fridholm I värst a fall st år ni framför en fyra, fem ost - och skinkpajer och ett pajminne för livet. Troligare är att ni får en helkväll med en salig smakblandning och högljudda diskussioner om knepen för proff sigast e pajkanten, krämigast e fyllningen och den mest perfekta avvägningen mellan mjölk och grädde i st anningen. Hur som helst – ett pajknytis är aldrig fel. Den som vill impa lite extra lägger sist a touch en på plats. Tänk efter vilka smaker du har i pajen och möt dem med en topping. Några skivor lufttorkad skinka eller kallrökt lax, oliver, smulad fetaost , rost ade hasselnötter eller det du tror kan förhöja just din paj. Låt partajet börja! Gör pajen en dag i förväg så blir den både godare och lättare att skära. B U F F É 2 • 2013 27 3 URGODA PAJRECEPT för fest och vardag.