Buffé 1
Capricciosa släng dig i väggen! Matt Tobin toppar
pizzan med butternutpumpa, rucola och valnötter. På True Food används rökt mozzarella, som kan vara svår att hitta här. Pudra med rökt paprikapulver i stället. Crunchy crust, sweet squash – pangpizza med rostad pumpa BUTTERNUT SQUASH PIZZA En fantastiskt god pizza som kräver lite förberedelser, men det är väl värt det. Pizzan är också god som drinktilltugg. FÖR 4 PERSONER (GER 2–4 PIZZOR) PIZZADEG ½ paket jäst (25 g) 2 dl vatten, 37°C ½ tsk salt 2 msk olivolja 3 dl fullkornsdinkelmjöl 2–3 dl vetemjöl VITLÖKSPURÉ 4 hela vitlökar ca 2 dl olivolja 1 tsk salt FYLLNING 1 butternut-pumpa (ca 1 kg) ½ tsk paprikapulver, gärna rökt 1 mozzarella (125 g) 2 dl riven parmesanost 1 msk hackad färsk oregano ½ påse rucola (à 65 g) 1 dl grovhackade valnötter olivolja, flingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med vitlökspurén. Skala vitlöksklyftorna.Lägg dem hela i en stekpanna. 2. Häll på olivolja så det täcker. Låt dem sjuda på svag värme ca 20 minuter, tills de fått en gyllene färg. Rör då och då. 3. Mixa vitlöken med oljan helt slät. Smaka av med salt. 4. Smula jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. 5. Tillsätt salt och olivolja samt mjölsorterna. Arbeta degen ca 5 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt 30 minuter. 6. Sätt ugnen på 225°C. Skala pumpan med potatisskalare. 7. Dela på längden. Gröp ut kärnorna. Skär halvorna i tunna skivor tvärsöver. 8. Lägg pumpaskivorna på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 2 msk olja och strö på paprikapulver och 2 tsk fl ingsalt. Blanda. 9. Rosta mitt i ugnen tills pumpan fått lite färg, ca 20 minuter. Rör om efter halva tiden. 10. Dela degen i 2 eller 4 delar. Kavla ut till tunna bottnar. Lägg på bakpappersklädda plåtar. 11. Bred på vitlökspuré. Fördela mozzarella och parmesan över. 12. Lägg på pumpaskivor och oregano. Grädda pizzorna mitt i ugnen tills kanterna fått fi n färg, ca 15 minuter. 13. Toppa pizzorna med rucola och valnötter.Salta, peppra och servera. B U F F É 2 • 2013 9 SM f Toibiin m e a vatst r p zza.