Buffé 1
KALE SALAD – Grönkålssallad Så underbart gott och
nyttigt är det här tillbehöret. Grönkål eller svartkål kan ersättas med spenat. Då behöver man inte strimla den och låta stå och dra med dressingen. FÖR 4 PERSONER 200 g färsk grönkål, svartkål eller spenat 1 dl olivolja 2 msk färskpressad citronjuice 2 vitlöksklyftor 1 krm chiliflakes 1 dl finriven parmesanost + lite hyvlade flagor till garnering ANDY’S TLT – Andys tofumacka Tempeh är en sojaprodukt som kan ersättas med tofu. På True Food använder man rökt tempeh. Ta bacon om du vill äta kött. FÖR 4 PERSONER 1 paket tofu, gärna rökt eller marinerad (ca 270 g) 2 avokado 2 tomater 8 skivor fullkornsbröd 4 msk majonnäs 8 salladsblad olivolja flingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skär tofun i skivor. Stek dem krispiga i 2 msk olja i en stekpanna. Salta och peppra. 2. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skiva tomat och avokado. 3. Rosta bröden och bred på majonnäsen. 4. Varva sallad, tomat, avokado och tofu på hälften av brödskivorna. Salta och peppra lätt mellan lagren. 5. Lägg på de resterande brödskivorna och dela varje smörgås tvärsöver i 2 delar. Servera gärna med rostad sötpotatis och grönkålssallad. KALE, KALE, KALE… Kale, det vill säga grönkål, är ett kärt ämne på True Food. Helst serveras supergrönsaken, fullproppad med vitaminer, mineraler och antioxidanter, rå. Hemligheten är att låta kålen dra i dressingen minst en kvart. Saltet och citronjuicen mjukar upp bladen och mildrar beskan. 8 B U F F É 2 • 2013 ROASTED SWEET POTATOES – Rostad sötpotatis Sötpotatis blir ljuvlig när den rostas i ugnen. FÖR 4 PERSONER 1 kg sötpotatis 2 msk olivolja flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 250°C. Skala sötpotatisen och skär den i ca 2 cm stora bitar. 2. Blanda med olivoljan och lägg ut i ett lager på en bakpappersklädd plåt. 3. Rosta i övre delen av ugnen tills potatisen fått färg, 15–20 minuter. 4. Strö över flingsalt och servera. ½ skiva fullkornsbröd flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda olivolja och citronjuice i en stor skål. 2. Skala och riv vitlöken och blanda i tillsammans med chiliflakes och 1 tsk flingsalt. 3. Skär bort mittsträngen från kålen och släng den. Skär bladen i cm-breda strimlor. 4. Blanda ner kålen i dressingen och låt det stå i rumstemperatur ca 30 minuter. 5. Blanda i parmesanosten. 6. Smula brödet i fina smulor. Rosta dem i en torr stekpanna. Blanda dem i salladen. Garnera med parmesanflagor. Maxad macka Med tempeh & grönt