Buffé 1
SALMON ENTRÉE WITH BEET TABBOULEH –Lax med rödbet
stabbouleh Underbart fräsch rätt i all sin enkelhet. FÖR 4 PERSONER 700 g skinn- och benfri laxfilé 1 kg rödbetor 2 dl svart eller vit quinoa ½ gurka ½ påse rucola (à 65 g) ½ dl skållad och skalad sötmandel 2 msk granatäppelkärnor olivolja till stekning salt, flingsalt, nymalen svartpeppar CITRONDRESSING 2 msk färskpressad citronjuice ½ msk vit balsamvinäger 1 tsk dijonsenap 1 vitlöksklyfta (finriven) 1 dl olivolja 1 msk färsk hackad oregano Kanderat citronskal är pricken över i, men orkar du inte göra dem så ta färskt fi nrivet citronskal. GÖR SÅ HÄR: 1. Vispa ihop dressingen. 2. Sätt ugnen på 225°C. 3. Skala och skär betorna i grova bitar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Blanda med 2 msk olja och 2 tsk fl ingsalt. Rosta 30–40 minuter, tills de är mjuka. 4. Tillaga under tiden quinoan enligt anvisning på paketet. Blanda den och betor med salt och peppar. 5. Skala,dela på längden och kärna ur gurkan. Skär i tunna skivor. Blanda med rucola och lite av dressingen. 6. Skär laxen i 4 bitar. Stek dem i 1 msk olja ett par minuter på båda sidor. Krydda med salt och peppar. 7. Fördela tabboulehn på 4 tallrikar. Lägg på laxen och toppa med gurk- och rucolasalladen, mandlar, granatäppelkärnor och kanderade citronskal. Bjud resten av dressingen till. KANDERADE CITRONSKAL Tvätta och skala 1 citron. Skär/skala utan att det vita kommer med. Skär skalbitarna i mm-tjocka strimlor. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Sjud ca 5 minuter. Sila av skalen, lägg åt sidan och häll bort vattnet. Lägg 1 dl socker och 1 dl vatten i kastrullen. Låt sjuda ett par minuter tills sockret lösts upp. Lägg i citronskalen och sjud ytterligare ca 15 minuter. Ta upp och lägg skalen på ett bakplåtspapper för att torka lite. ALBACORE SLIDERS – Tonfi skburgare På True Food serverar man Albacore, som är en grönlistad tonfi sk med ljust kött. Välj här en MSC-märkt tonfi sk. Det blir jättegott med lax också. FÖR 4 PERSONER 700 g MSC-märkt tonfisk 75 g rättika 1 avokado 8 små fullkornsfrallor 1 liten näve ärtskott (ca 25 g) 4 tsk teriyakisås olivolja till stekning salt WASABIMAJONNÄS 1 dl majonnäs 2 tsk wasabi på tub Smart Healthy heating – överstekt är no no… B U F F É 2 • 2013 7 snabblunch Sardiner är en bra källa till nyttiga omega 3-fetter, enligt True Food-grundaren och läkaren Andrew Weil. »Mosa en burk sardiner i olja med en klick dijonsenap, citronjuice och hackad rödlök. Ät på en bit rågknäcke.« GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och skär rättikan i mycket fi na strimlor. 2. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i skivor. 3. Rör ihop majonnäs, wasabi och 1 krm salt. 4. Dela och rosta bröden lätt på snittytorna i en torr stekpanna. 5. Skär fi sken i 8 portionsbitar. Grilla eller stek fi sken i 1 msk olja ett par minuter på varje sida. Se till att den inte blir helt genomstekt, annars blir den torr. Salta lätt. 6. Fördela wasabimajonnäsen på brödens underdelar. Lägg på fi sken. Toppa med avokado, rättikstrimlor, ärtskott och teriyakisås. 7. Lägg på överdelarna av bröden och servera två små burgare per person. Bjud gärna rostad sötpotatis och grönkålssallad till. Se recept på sidan 8. FÖR ALLA Se utförlig anvisning på ICA.se/buff e