Buffé 1
NÄST SIST ICA Kort: 033-47 47 90 ICA kundkontakt:
020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Tel redaktionen/växeln: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktör: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Lars Eriksson Webbredaktör: Katarina Sjöström katarina.sjostrom@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson, Pernilla Almgren Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ICA.se/buff e hittar du information om rekvisita och matlagningsfi lmer som visar de enklaste handgrepppen. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFE! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff e utan extra kostnad när du handlar för 1200 kr i månaden eller mer med ditt ICA Kort. Mer info på ICA.se. CHOKLAD- OCH NÖTKRÄM Gör din egen nötkräm så undviker du den miljödåliga palmoljan. Ger 4 dl Smält 200 g mörk choklad i bitar, 50 g smör, 1 dl vispgrädde, 2 msk sirap och 1 msk vatten i en kastrull på svag värme till en slät sås. Ta från värmen och blanda ner 100 g rostade och mycket fint mixade hasselnötter. Häll krämen i en burk. Förvara i kylen så håller den minst 1 vecka. Helglyx Varning! Farligt god ch okladkräm.Gör den bara om du har karaktär att ha den i kylen. Njut till croissanter eller på en skiva rost at bröd. Eller värm och ringla över vaniljglass. Receptet är hämtat ur boken Fransk bistro av Maria Zihammou Foto Åsa Dahlgren Vinn 300 kr i matcheckar! Nyttigt i Kalifornien serveras på A. Hole Food B. True Food C. Cruel Food Vi bjuder på partaj med A. Thai B. Paj C. Satay ALLTID I BUFFÉ – 50 VINNARE Gör så här: Skriv ner rätt svar på ett vykort och skicka till Buff é, 103 65 Stockholm, eller mejla till tavling.buff e@otw.se eller gå in på ICA.se/buff e – senast den 28 februari vill vi ha ditt svar. 50 vinnare får matcheckar på 300 kr. Vinnarna presenteras på ICA.se/buff e från den 20 mars. Vintermörkret botas med A. A-vitamin B. B-vitamin C. D-vitamin SmartMat har inspirerats av A. Basisk matlagning B. Syrlig matlagning C. Bitter matlagning Mattias Klum är en känd A. Kock B. Stylist C. Fotograf Nästa nummer kommer 20 mars FIRA PÅSK MED FÄRG & FORM Vårkänslor, glada färger och skönt avspända bjudningar. Vi pysslar, bakar och lagar läckra påskrätter; allt med en konstnärlig touch. Sally påskpyntar. En riktig höjdare. Baka & pyssla. till sist... B U F F É 1 • 2013 Många har hört av sig... Men vad tycker du om Buffés nya utseende? Mejla mig och berätta på tony.wallin@otw.se. 39 Egen nötkräm – bara goda grejer true FOOD True Food är rest aurangen som lyck as med konst st yck et att kombinera förföriskt gott med överraskande hälsosamt i en och samma meny. Häng med till ett soldränkt Kalifornien och inspireras av det trendigt enkla. Av Ingela Holm Text Ulf Elfving Styling Liselotte Forslin Foto Roland Persson 4 B U F F É 2 • 2 0 1 3 True american burger tonfi sk, avokado, wasabi...