Buffé 1
Italienarna har rätt, rosésallad + pasta = gott!
TAGLIATELLE MED ROSÉSALLAD, CITRON OCH PARMA Våga prova! Rosésalladens lite beska ton lyfter pastan till nya höjder. FÖR 4 PERSONER 300 g tagliatelle 3 vitlöksklyftor 1 rosésalladshuvud (ca 170 g) 1 dl finhackad persilja 1 citron 80 g parmaskinka ½ burk ricotta (125 g) 1 dl finriven parmesan (ca 50 g) olivolja salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 2. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Strimla rosésalladen tunt. 3. Fräs vitlöken i ¾ dl olivolja i en stekpanna på låg värme några minuter. Tillsätt salladen och låt fräsa med någon minut. 4. Ta från värmen och blanda ner persilja och fi nrivet citronskal. 5. Blanda den nykokta pastan med fräset och grovstrimlad parmaskinka. Smaka av med salt, peppar och pressad citronjuice. 6. Servera med en klick ricotta och fi nriven parmesanost. FÖR ALLA hittar du på ica.se vid respektive recept. Gör pastan krämigare! Gå på carbonaraspåret om du vill ha en krämigare tagliatelle. Renläriga carbonara-nördar ryggar förskräckt vid tanken på grädde. Inte vi. Blanda 1/2 dl grädde med 2 äggulor och rör ner i den nykokta pastan. Läcker pasta till middag! ITALIENSK BRODO MED KYCKLING Lite som en minestrone, fast serverad med ägghalva och hyvlad parmesan. FÖR 4 PERSONER 300 g kycklinglårfilé 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 2 morötter 2 msk tomatpuré 1 ½ liter vatten 1 msk konc kycklingfond ½ tsk torkad timjan 4 ägg Lårfi lé till långkok Lårfi lén är bästa kycklingdetaljen till soppor och grytor som ska koka lite längre. Bröstfi lén riskerar att bli torr och trist. 100 g spagetti 2 dl frysta gröna ärter 3 msk finhackad persilja 50 g parmesanost olivolja salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skär kycklingen i strimlor. Bryn kycklingen runt om i 1 msk olja i en stekpanna. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. 2. Skala och fi nhacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna fi nt. 3. Fräs lök och vitlök tillsammans med tomatpuré i 2 msk olja i en stor kastrull. 4. Tillsätt kyckling, morötter, vatten, fond och timjan. Låt småkoka under lock ca 30 minuter. 5. Mjukkoka äggen. 6. Bryt sönder pastan och tillsätt i soppan. Låt koka ytterligare 8 minuter. 7. Tillsätt ärter och persilja när det återstår 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. 8. Servera soppan toppad med fl agad parmesan och ägghalvor. B U F F É 3 • 201 4 15