Buffé 1
Bufféskolan! Proffsig macka! Bygg en macka med di
na favoritsmaker: En ny macktrend är på väg. Inte helt oväntat kommer den från USA! Nu är det en mjuk och lite svampig fralla med valfria tillbehör som gäller. Den perfekta mackan byggs i fem steg. Mackmästarna på Love food café visar hur. Text Lina Wallentinson Mackmeckare Fredrik Ekström Foto Lennart Weibull 1 2 3 4 5 6 7 MJUKT OCH FLUFFIGT En »soft roll«, det vill säga en mjuk och fl uffi g fralla utan hård skorpa, är vinnare till en krämig, mjuk fyllning. Brödet suger upp sås och smaker utan att trycka ut innehållet när man tar en tugga. REGNSKYDD PÅ! Ett lager färskost ser till att såser och smaker inte rinner ner i brödet för snabbt. 6 LOVELY LÅNGKOK Fläskkarré, grissida, oxbringa, högrev… De har ett gemensamt – långkoken älskar dem. Och mackor älskar långkok. Det möra köttet faller fi nt isär och kräver inga bestick. Falafel, friterad aubergine, portabella är goda gröna alternativ. DRESSA SNYGGT Har man ingen krämig slaw i nästa lager passar en krämig sås här. Majonnäs och matyoghurt är en bra bas. Smaka av med grön tabasco och örter eller koreansk sriracha. SLAW IS THE LAW Krämig eller raw (det vill säga salladsren) – det är kålsalladen, slawen, som avgör om mackan går från fi n till fenomenal. Den ger krisp i bettet och balans till köttet. Kompa vitkål, grönkål eller rödkål med äpple och picklade eller syrade grönsaker. Finstrimla för lättare bett. DET LILLA EXTRA En sista liten smakbrytare innan toppbrödet läggs på är inte fel. Välj några krossade rotfruktschips för crunch, snabbpicklad hackad rödlök för syra eller fi nstrimlad kimchi för syrlig hetta. VID SIDAN AV Tänk utanför »pommesboxen«. I USA serveras ofta en liten kopp soppa till mackan. Eller som här, en »side« på rostad broccoli och blomkål. 7 2 1 goda MACKOR mer mackor på ica.se 5 4 3 B U F F É 3 • 201 4 37