Buffé 1
CITRONKAKA MED BLÅ VALLMO »Ja tack, en bit till!«
Ingen säger nej till sockerkakan kryddad med citron och vallmofrön. GER 10–12 BITAR 125 g rumsvarmt smör 1 msk finrivet citronskal 3 dl socker 3 ägg 3 ½ dl vetemjöl 1 ½ tsk bakpulver 1 dl filmjölk (3 %) 3 msk färskpressad citronjuice 3 msk blå vallmofrön finrivet citronskal till garnering smör och ströbröd till formen GLASYR 1 dl florsocker 1 msk färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Smörj och bröa en form (ca 2 liter). 3. Vispa smör, citronskal och socker poröst i en bunke med elvisp. Vispa ner 1 ägg åt gången. 4. Blanda mjöl och bakpulver. 5. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Rör sist ner filmjölk, citronjuice och vallmofrön. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter, kontrollera med sticka. Låt vila 5 minuter i formen innan den stjälps upp. Låt svalna. 6. Rör ihop ingredienserna till glasyren. Ringla den över den avsvalnade kakan. Garnera med lite finrivet citronskal. FÖR ALLA Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i ströbrödet. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och välj mjölkfritt ströbröd. Innehåller gluten och ägg. Brunchens höjdpunkt... B U F F É 3 • 201 4 35