Buffé 1
Torsk på rött! STEKT TORSK MED VARM SALLAD Fisken
blir fastare och jämnare salt när den får ligga i en rimningslag en stund före stekning. FÖR 4 PERSONER 4 ryggfiléer av MSC-märkt torsk (600 g) 2 msk salt ½ liter iskallt vatten smör svart quinoa till servering SALLAD 1 rödlök ½–1 röd chili (t ex spansk peppar) 1 röd paprika 250 g körsbärstomater 1 dl granatäppelkärnor, färska eller frysta ½ krm vaniljpulver olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda salt och vatten i en bunke och lägg i fi sken. Låt ligga ca 15 minuter. 2. Sallad: Skala, dela och skiva löken tunt. Dela och kärna ur chili och paprika. Strimla chilin och skär paprikan i bitar. Skär tomaterna i halvor. 3. Blanda 3 msk olja, ½ tsk salt, 1 krm peppar och vaniljpulver i en skål. Rör i lök, chili, paprika, tomat och granatäppelkärnor. 4. Ta upp och torka av fi sken. Stek fi sken i 2 msk smör i en stekpanna ca 1 minut. 5. Häll salladen över fi sken i pannan och låt allt koka ihop 3–4 minuter. Servera med svart quinoa. FÖR ALLA Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Rött godis! SMÅTOMATER i en skål Röda egenskaper Röda ingredienser Till exempel tomater, blodgrape, röd paprika, vattenmelon. Därför är de bra Den röda färgen i tomater, rosa i grapefrukt och vattenmelon är en antioxidant som heter lykopen. Det fi nns forskningsresultat som visar att lykopen minskar risken för blodpropp och vissa typer av cancer. När lykopen får koka, gärna ihop med olja eller något annat fett, till exempel i en mustig italiensk tomatsås, blir det värdefulla näringsämnet lättare för kroppen att ta upp. Med tanke på lykopenet är en klick ketchup på pastan nyttigare än många tror. Inspireras av fler färgglada recept på ica.se/buff e. Rött tips! Koka snabb tomatsoppa. Fräs lök, vitlök och tomatpuré. I med krossad tomat, sambal, buljong, vatten och torkade aprikoser. Låt koka i fem minuter. Mixa. B U F F É 3 • 201 4 23