Buffé 1
Starta dagen med... MANGO- OCH HALLONSMOOTHIE Mix
a en iskall smoothie på bara frukt och bär. FÖR 4 PERSONER GÖR SÅ HÄR: Halvtina 1 paket fryst mango och hallon (250 g). Mixa med 1 skalad banan, 3 dl apelsinjuice och 2 msk färskpressad limejuice med stavmixer. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. OMELETT MED VITLÖKSFRÄST SVAMP Grädda omeletten försiktigt på svag värme så blir den fi nt krämig. Toppa med vitlöksdoftande fräst svamp och en klick gräddfi l. GÖR SÅ HÄR: 1. Ansa och skär svampen i grova bitar. Skala och fi nhacka vitlök och lök. 2. Fräs svampen så att den får lite färg i omgångar i olja i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök och lök. Fräs några minuter tills löken mjuknat utan att ta färg. 3. Tillsätt timjan, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Häll på vinet och låt det koka in. Ta från värmen och blanda ner persiljan (spara lite till garnering). 4. Omelett: Vispa ihop äggen med vatten, 1 tsk salt och 1 krm peppar i en bunke. 5. Hetta upp 2 msk olja i en stor stekpanna. Häll i smeten. Vicka runt så den täcker hela pannan. 6. Dra med stekspade så att lös smet kommer mot botten. Sluta dra när smeten börjar bli lite krämig. Toppa med svampfräs, gräddfi lsklickar och persilja. FÖR ALLA Fri från gluten. Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfi l. Gör mjölkproteinfri: ersätt gräddfi l med mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme eller Alpro soya yofu naturell. Innehåller ägg. FÖR 4–6 PERSONER 600 g blandad svamp, t ex champinjoner, ostronskivling och shiitake 2 vitlöksklyftor 2 schalottenlökar 1 dl olivolja 1 tsk torkad timjan 1 dl torrt vitt vin 1 dl gräddfil 3 msk hackad persilja OMELETT 8 ägg 1 dl vatten olja salt, svartpeppar B U F F É 3 • 201 4 33 Relish passar till några goda korvar Krämig omelett mättar fi nt!