Hemlagat Trend – Funktion, framtidsmat och kryagry
tor i vårvinterns kök
Hemlagat Kålkalas – Inspirerande recept med trenda
nde trotjänare
Vit pizza med krispig bladkål, buffelmozzarella,
citron & syrad schalottenlök Har du aldrig testat bladkål på pizza så har du något att se fram emot. Himmelskt gott är det när det krispiga möter det feta med en skjuts av citron och chili. 1. Sätt ugnen på högsta värme med en plåt inne i ugnen. Ca 45 min 2 pizzor 2 st pizzadegar (gärna surdeg) mjöl 1 schalottenlök 1 ½ msk vinäger ½ tsk socker ½ krm salt 1 litet knippe, ca 70 g, svartkål och/ eller grönkål 1 msk olivolja salt 1 dl crème fraiche 1 vitlöksklyfta 1 ekologisk citron, zest + 1 msk citronjuice (spara lite zest till servering) 1 msk olivolja salt och peppar 120 g lagrad ost, t ex västerbottensost chiliflakes flingsalt olivolja 2. Skala och skär schalottenlök i tunna ringar. Blanda med vinäger, salt och socker i en skål tills sockret lösts upp. 3. Skär/riv bort kålbladen från den grövsta nerven. Dela bladen i mindre bitar. Massera med olja och smaka av med salt. 4. Skala och riv vitlöken. Blanda med crème fraiche, citronzest (men spara lite till servering) citronjuice, olivolja och smaka av med salt och peppar. Riv den lagrade osten. 5. Arbeta ut pizzorna med lite mjöl med händerna. Lägg bottnarna på bakplåtspapper. 6. Bred på ett lager crème fraiche på pizzorna och strö över riven ost. Lägg över 1 pizza i taget med bakplåtspappret direkt på den heta plåten. Grädda i ugnen i cirka 6–7 minuter tills osten smält och degen fått en gyllenbrun färg. Ta ut och fördela kålen över pizzan och sätt tillbaka i cirka 1–2 min tills kålen blivit krispig. Den ska inte brännas. 7. Ta ut pizzan och baka den andra pizzan på samma sätt. Förenkla! Om du har ont om tid och vill förenkla, använd färdiggräddade pizzabottnar som finns i butik. Du behöver 2 stycken. 8. Fördela bitar av buffelmozzarelan över den bakade pizzan. Toppa med schalottenlöksringar, citronzest, flingsalt, svartpeppar och chiliflakes. Ringla över en god olivolja och ät genast. Hemlagat 11
Hemlagat Reportage – Nordins bytte liv för smakern
a och naturen
Hemlagat Rätt ner i kassen – Köpklara recept till
5 luncher – inne eller ute
Hemlagat Säsong – Vitaminboost med säsongens råvar
or
Hemlagat Garanterad succé – Alla älskar Tagliata
Hemlagat Köksknep – Så ger du maten ett längre liv
|
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp
Hemlagat På besök hos en medlem – Bastiaan bjuder
på holländsk äppelpaj