Hemlagat Trend – Funktion, framtidsmat och kryagry
tor i vårvinterns kök
Hemlagat Kålkalas – Inspirerande recept med trenda
nde trotjänare
Hemlagat Reportage – Nordins bytte liv för smakern
a och naturen
Hemlagat Rätt ner i kassen – Köpklara recept till
5 luncher – inne eller ute
Rätt ner i kassen Tortilla kan smaksättas på mång
a sätt. Lägg bladspenat i smeten och skippa korven för en vegetarisk rätt! Spansk potatisomelett med chorizo Potatisomelett som man gör den i Spanien – där den kallas tortilla – är lika god att äta kall som varm. Som lunch eller ett gott tilltugg. Vi serverar den med grillade grönsaker, men det går lika bra med en sallad. Ca 40 min 4 port Tips: Vispa äggsmeten med lätt hand, då blir omeletten extra krämig. 2 chorizokorvar 500 g mjölig potatis 1 gul lök 8 ekologiska ägg 1 msk vatten 2/3 dl olivolja (till omeletten) bladpersilja (valfritt) 1 påse (500 g) frysta, grillade grönsaker + olivolja till tillagning salt och peppar En fast men saftig potatisomelett, serveras med grillade grönsaker och het chorizo. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll ut de frysta grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen i 20–30 minuter. 2. Skala potatisen och skär i centimeterstora kuber. Koka i saltat vatten i cirka 5 minuter. 3. Hacka löken och skär chorizon i små bitar. 4. Hetta upp en matsked olivolja i en stekpanna (cirka 25 cm radie) med höga kanter. Stek chorizon på medelvärme tills den har fått färg och lägg åt sidan. Torka ur pannan. 5. Häll av potatisen i ett durkslag. Hetta upp lite olivolja i pannan, lägg i potatisen och stek på medelvärme tills den fått färg, tillsätt löken och rör runt tills löken mjuknat. 6. Vispa ihop ägg och vatten. Salta och peppra. Häll ner potatis- och lökfräset och chorizon i äggsmeten. Blanda runt. Hetta upp resterande olivolja i pannan på nytt. Häll i äggsmeten. Låt omeletten puttra på svag värme i några minuter. Skaka pannan ofta så att botten inte bränns. 7. När smeten stelnat, vänd omeletten med hjälp av en tallrik. Stek den andra sidan ett par minuter på svag värme. Ta av från spisen. 8. Låt omeletten vila i 10 minuter. Servera i portionsbitar tillsammans med de rostade grönsakerna. Garnera med persilja. Hemlagat 27
Hemlagat Säsong – Vitaminboost med säsongens råvar
or
Hemlagat Garanterad succé – Alla älskar Tagliata
Hemlagat Köksknep – Så ger du maten ett längre liv
|
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp
Hemlagat På besök hos en medlem – Bastiaan bjuder
på holländsk äppelpaj