Hemlagat Trend – Funktion, framtidsmat och kryagry
tor i vårvinterns kök
Hemlagat Kålkalas – Inspirerande recept med trenda
nde trotjänare
Hemlagat Reportage – Nordins bytte liv för smakern
a och naturen
Hemlagat Rätt ner i kassen – Köpklara recept till
5 luncher – inne eller ute
Hemlagat Säsong – Vitaminboost med säsongens råvar
or
Tropiska äpplen Granatäpplet kommer från en tropi
sk växt med röda, vackra blommor. Fruktens rubinröda kärnor är goda i både mat och bakverk. Kruxet är att få ut kärnorna (läs hur du gör på sid 28), men det är värt mödan. Kärnorna är inte bara utsökta utan också fulla med Cvitamin, antioxidanter och kalium. Strö kärnorna på morgonyoghurten eller på gröten, eller mixa en sötsyrlig juice! Lägg i en fräsch sallad, eller i en varm bulgur- eller couscousrätt. Och glöm inte att det alltid är säsong i frysen. Där kan du hitta granatäpplekärnor och slippa jobbet med att få ut dem. Granatäpplekärnor ger en söt och syrlig tvist på varm mat, sallader och desserter! Grön godsak Avokadon är i säsong mellan januari och mars. På 1970-talet, när den kom till Sverige, fyllde vi halvorna med gräddfil och stenbitsrom. Idag har denna härliga frukt, full av nyttiga fetter, fibrer och vitaminer blivit en storfavorit. Tre goda avokadotips: 1) Skiva på mackan tillsammans med kokt ägg eller tomat, strö över salt och chiliflakes. 2) Byt ut hälften av smöret mot avokado när du bakar – nyttigare men lika gott! 3) Gör en krämig soppa på avokado, toppa med räkor eller fetaost och krutonger. ... psst! Tänk på att avokadoodling orsakar hög klimatpåverkan, konsumera med förnuft. Hemlagat 33
Hemlagat Garanterad succé – Alla älskar Tagliata
Hemlagat Köksknep – Så ger du maten ett längre liv
|
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp
Hemlagat På besök hos en medlem – Bastiaan bjuder
på holländsk äppelpaj