Loading...
Hemlagat Trend – Funktion, framtidsmat och kryagry
tor i vårvinterns kök
Hemlagat Kålkalas – Inspirerande recept med trenda
nde trotjänare
Kåltider Stekt brysselkål med gnocchi, salviasmör
och pecorino Det uppstår magi när man hårdsteker brysselkål i olja, salt och vitlök och kombinerar det med stekt gnocchi, brynt hasselnöt- och salviasmör, citronzest och pecorino. En smaksensation där brysselkålen når sin fulla potential. Ca 30 min 4 port 500 g brysselkål 500 g gnocchi 1 stor vitlöksklyfta olivolja att steka i salt och svartpeppar ½ dl skalade hasselnötter 1. Ansa och skär brysselkålen i kvartar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Det bästa av allt i en rätt! Krispig brysselkål, rostad hasselnöt och kryddig salvia tillsammans med citron och pecorino – och till det, maffig gnocchi. 2. Värm en stor stekpanna på hög värme. Stek brysselkålen i rikligt med olja så att den nästan friteras. Tillsätt gnocchin och sänk värmen något. Salta. Stek tills kål och gnocchi blivit gyllenbruna och krispiga. Lägg i vitlöken, låt steka 1 minut på låg värme. Nötallergiker? Istället för hasselnötter kan du använda pinjenötter eller mandel. Eller använd endast salvia i smöret. 3. Hacka hasselnötterna grovt. Lägg nötterna i en liten kastrull med smöret. Låt smöret brynas under omrörning tills det skummar och doftar nötigt. Lägg i salviabladen efter halva tiden. 4. Lägg upp brysselkål och gnocchi i djupa tallrikar. Skeda över det brynta hasselnöts- och salviasmöret. Riv över pecorino och citronzest. Pressa över några droppar citronjuice och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. 75 g smör 12 färska salviablad 60 g pecorino 1 ekologisk citron 14 Hemlagat
Hemlagat Reportage – Nordins bytte liv för smakern
a och naturen
Hemlagat Rätt ner i kassen – Köpklara recept till
5 luncher – inne eller ute
Hemlagat Säsong – Vitaminboost med säsongens råvar
or
Hemlagat Garanterad succé – Alla älskar Tagliata
Hemlagat Köksknep – Så ger du maten ett längre liv
|
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp
Hemlagat På besök hos en medlem – Bastiaan bjuder
på holländsk äppelpaj