Hemlagat Trend – Funktion, framtidsmat och kryagry
tor i vårvinterns kök
Hemlagat Kålkalas – Inspirerande recept med trenda
nde trotjänare
Hemlagat Reportage – Nordins bytte liv för smakern
a och naturen
Hemlagat Rätt ner i kassen – Köpklara recept till
5 luncher – inne eller ute
Rätt ner i kassen Parisare på nytt sätt En god oc
h enkel retrorätt som vi gärna lagar som härlig ”tröstmat” när våren ännu känns en bit bort. Med pannbiff, stekt ägg, rödbetor och inlagd gurka blir en Parisare en rustik lunch eller kvällsmacka. Ca 35 min 4 Parisare Tips: Passa på att lägga in lite extra gurka. Den håller sig i kylskåp i över en vecka, gott att ha på mackan. Parisare 500 g nötfärs eller vegofärs 1 skiva formbröd + 4 skivor till servering 2 gula lökar 3 inlagda rödbetor 1 ekologiskt ägg 1 msk dijonsenap 2 msk japansk soja 1½–2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde smör till stekning salt och peppar 4 salladsblad (romansallad eller frissésallad) 4 ekologiska ägg (att steka) Snabbinlagd gurka 1 gurka ²⁄3 dl ättikssprit 12 % 1 ½ dl vatten 1 msk socker ½ krm salt lite persilja 1. Skär bort kanterna och smula formbrödet i en bunke. Riv en gul lök och finhacka rödbetorna. Blanda ner alla ingredienser till färsen i en bunke. Salta och peppra. 2. Rulla 4 ”bollar” och forma pannbiffarna. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna på medelvärme, cirka 7 minuter på varje sida. 3. Skala och skiva den andra gula löken. Stek i samma panna med 2 matskedar smör och 1 matsked olja på medelvärme. Strö över en matsked socker, rör runt och stek tills löken blir mjuk. 4. Stek formbröden i rikligt med smör på båda sidor. 5. Stek äggen på låg värme så att gulan blir fast utan att bli torr. Salta och peppra. 6. Lägg upp de stekta brödskivorna på en arbetsbänk och börja bygg Parisarna. Börja med sallad, sedan biffar och avsluta med stekt ägg. Toppa med stekt lök, kapris och inlagd gurka. Snabbinlagd gurka att göra innan 1. Skiva gurkan tunt på kortsidan. 2. Krama ur överflödig vätska och lägg skivorna i en skål. 3. Blanda ättika, socker, vatten och salt. 4. Lägg i gurkskivorna i blandningen. Vänd runt och låt stå och i kylen i minst 10 minuter. Toppa med hackad persilja. 30 Hemlagat
Hemlagat Säsong – Vitaminboost med säsongens råvar
or
Hemlagat Garanterad succé – Alla älskar Tagliata
Hemlagat Köksknep – Så ger du maten ett längre liv
|
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp
Hemlagat På besök hos en medlem – Bastiaan bjuder
på holländsk äppelpaj