Hemlagat Trend – Funktion, framtidsmat och kryagry
tor i vårvinterns kök
Hemlagat Kålkalas – Inspirerande recept med trenda
nde trotjänare
Vi konfiterar – bakar med smör i ugn – kålrot för
att få fram en djup smak och härlig textur. Smakar underbart till skreitorskens fasta, goda kött. Skreitorsk med konfiterad kålrot, riven pepparrot, citron och dill När man konfiterar kålrot träder det söta, karamelliga fram och blir ett urgott tillbehör till skreitorsk med pepparrot, dill och citron. Smöret som blir över är ljuvligt gott att spara och steka grönsaker och kött i. Ca 2 h (varav 1 ½ h i ugnen) 4 bitar skreitorsk à 150 g, gärna med skinn ½ dl salt 5 dl vatten 1 msk olja 3 msk smör till torsken 1 liten kålrot, ca 500 g 500 g smör till kålroten 1 litet knippe färsk timjan 4 vitlöksklyftor 4 port 1 msk rosépeppar 100 g pepparrot 65 g blandad salladsmix 1 citron 1 kruka dill oxalis (går att utesluta) salt 1. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg smöret i en ugnsform och ställ in i ugnen för att smälta. Skala kålroten och skär i tunna skivor. Lägg skivorna i formen så att kålroten täcks av smör. Tillsätt hela vitlöksklyftor, timjan och krossad rosépeppar. Låt kålroten konfitera i smöret tills den blivit mjuk och lite karamelliserad i kanterna. Cirka 1– 1 ½ timme beroende på tjocklek. 2. Under tiden, rör ihop vatten och salt tills saltet lösts upp. Lägg i fisken och låt rimma i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Ta upp och torka av. 3. Ringla olja över fisken. Hetta upp en stor stekpanna och stek med skinnsidan neråt i 1 minut. Tillsätt smör och stek i ytterligare 2 minuter, tills krispigt skinn. Vänd fisken och stek 2–3 minuter. Lägg på lock, dra av från värmen och låt vila i några minuter. Innertemperaturen ska vara cirka 50 grader. 4. Ta upp kålen ur smöret och fördela på tallrikar. Lägg fisken ovanpå. Skär citronen i klyftor. Lägg upp salladsblad och dekorera med dill och oxalis. Strö över riven pepparrot och pressad citron. Hemlagat 15
Hemlagat Reportage – Nordins bytte liv för smakern
a och naturen
Hemlagat Rätt ner i kassen – Köpklara recept till
5 luncher – inne eller ute
Hemlagat Säsong – Vitaminboost med säsongens råvar
or
Hemlagat Garanterad succé – Alla älskar Tagliata
Hemlagat Köksknep – Så ger du maten ett längre liv
|
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp
Hemlagat På besök hos en medlem – Bastiaan bjuder
på holländsk äppelpaj