Hemlagat Trend – Funktion, framtidsmat och kryagry
tor i vårvinterns kök
Hemlagat Kålkalas – Inspirerande recept med trenda
nde trotjänare
Kåltider Kål-pad thai med ägg, jordnötter & lime
Kål är så fantastiskt gott att woka. Och så tillför den krisp eftersom den behåller strukturen så bra. Här får den sällskap av en söt, salt och syrlig pad thaisås, krämigt ägg, salta jordnötter, chili och koriander. 1. Blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men korta ner blötläggningstiden så att nudlarna är al dente. Häll av i ett durkslag. 2. Skala och riv vitlöksklyftorna. Rör ihop alla ingredienser till såsen. Ca 45 min 4 port 250 g platta risnudlar 400 g kyckling/tofu neutral rapsolja till stekning 350 g blandat vitkål/rödkål och savojkål 1 knippe salladslökar 5 cm färsk ingefära 1 kruka koriander 2 ekologiska ägg Pad thai-sås: 2 msk ljus sirap eller socker 2–3 vitlöksklyftor 2 msk tamarindkoncentrat eller saften från 1 lime 2 msk ostronsås eller mushroom vegetarian sauce ½ dl japansk soja ½ dl vatten 1 lime chiliflakes 100 g saltade jordnötter 3. Skär kycklingen i munstora bitar. Strimla kålen. Skär salladslökarna i 3 centimeter långa strimlor. Skala och finhacka ingefäran. Plocka korianderbladen och finhacka stjälkarna. Vispa upp äggen. 4. Hetta upp en wok eller stor stekpanna med höga kanter tills den börjar ryka. Häll i lite olja och stek kycklingen gyllenbrun. Salta. Lägg över i en skål. I samma wokpanna, fräs kål och salladslök på hög värme i cirka 1–2 minuter. Tillsätt korianderstjälkar och ingefära, fräs i ytterligare 1–2 minuter. 5. Rör ner nudlarna och kycklingen och häll på såsen. Blanda runt och låt hettas upp. 6. Fös nudlarna längs kanterna av woken och häll i de uppvispade äggen där nudlarna inte är. Låt steka i 2 minuter och rör sedan om ordentligt så att nudlarna täcks av ägg. 7. Servera med grovhackade jordnötter, chiliflakes, korianderblad och lime i klyftor. Vi gör vår egen variant av den thailändska klassikern pad thai – med kål som ger god krisp. 12 Hemlagat
Hemlagat Reportage – Nordins bytte liv för smakern
a och naturen
Hemlagat Rätt ner i kassen – Köpklara recept till
5 luncher – inne eller ute
Hemlagat Säsong – Vitaminboost med säsongens råvar
or
Hemlagat Garanterad succé – Alla älskar Tagliata
Hemlagat Köksknep – Så ger du maten ett längre liv
|
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp
Hemlagat På besök hos en medlem – Bastiaan bjuder
på holländsk äppelpaj