Hemlagat Trend – Funktion, framtidsmat och kryagry
tor i vårvinterns kök
Hemlagat Kålkalas – Inspirerande recept med trenda
nde trotjänare
Hemlagat Reportage – Nordins bytte liv för smakern
a och naturen
Hemlagat Rätt ner i kassen – Köpklara recept till
5 luncher – inne eller ute
Hemlagat Säsong – Vitaminboost med säsongens råvar
or
Hemlagat Garanterad succé – Alla älskar Tagliata
Garanterad succé Alla älskar Tagliata En italiens
k klassiker. Tagliata är den perfekta bjudrätten – vansinnigt god, festlig, men enkel att laga till många. En garanterad succé på middagsbordet. 1. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Lägg potatis, tomater och pimentos i en stor ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper. Klyv den hela vitlöken på tvären och sätt ned halvorna i formen med de klyvda ytorna uppåt. Ringla över olivolja, strö över salt och rosta i ugnen cirka 40 minuter. 3. Plocka bort tomaterna efter 20 minuter, ställ tillbaka plåten i ugnen under resterande tid. Ca 50 min Tagliata 500 g ryggbiff, biff med kappa eller entrecôte (en hel bit) 1 hel vitlök 200 g pimento de pardron (grön paprikafrukt) 500 g delikatesspotatis 15–20 körsbärstomater 1 stor påse, (175 g) ruccola 50 g pinjenötter 2 ½ dl majonnäs 50 g pecorino eller liknande ost olivolja flingsalt + nymald svartpeppar ev chiliflakes Tagliata, en härlig maträtt där du har hela måltiden på en bräda! 4 port 4. Salta och peppra köttet runt om. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn på alla sidor på hög värme. När köttet har fått en fin stekyta, lägg det i en ugnsfast form och ställ in i ugnen tillsammans med potatisen. Ta ut när termometern visar 54 grader. Vill du ha mindre rött, låt stå inne tills termometern visar 58 grader. Ta ut köttet och låt vila i 10 minuter. 5. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelvärme. Skaka då och då. Se upp så de inte bränns. 6. Ta ut formen med potatis och grönsaker ur ugnen, plocka bort vitlöken och lägg åt sidan. När vitlöken svalnat, kläm ur innehållet i en skål. Mosa ihop med majonnäs, salt och peppar. Ställ åt sidan. 7. Skär upp köttet i tunna skivor. 8. Täck en stor skärbräda med ruccola. Fördela potatis, tomater och pimentos ovanpå, därefter fördela köttskivorna på samma vis. 9. Toppa med hyvlad pecorino, rostade pinjenötter, lite olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. 10. Klicka ut såsen på olika ställen på maten, alternativt servera i en skål vid sidan av. Hemlagat 35
Hemlagat Köksknep – Så ger du maten ett längre liv
|
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp
Hemlagat På besök hos en medlem – Bastiaan bjuder
på holländsk äppelpaj