Loading...
Hemlagat Trend – Funktion, framtidsmat och kryagry
tor i vårvinterns kök
Hemlagat Kålkalas – Inspirerande recept med trenda
nde trotjänare
Hemlagat Reportage – Nordins bytte liv för smakern
a och naturen
Hemlagat Rätt ner i kassen – Köpklara recept till
5 luncher – inne eller ute
Hemlagat Säsong – Vitaminboost med säsongens råvar
or
Hemlagat Garanterad succé – Alla älskar Tagliata
Hemlagat Köksknep – Så ger du maten ett längre liv
| Köksknep Vinn mot svinnet – ta hand om maten och spara pengar på kuppen Mängder av mat och dryck slängs i hushållens sopor varje år. Vi handlar för mycket, glömmer bort vad som står där längst in i kylen och har ofta bråttom när maten väl ska fram på bordet. Med hjälp av bättre planering, smartare förvaring och ett lite friare tänk – testa med rester – i vår matlagning skulle vi kunna spara tusentals kronor per år och samtidigt visa miljöhänsyn. Ät snarthylla i kylskåpet, goda svinnrätter och smarta hacks för att förlänga råvarornas hållbarhet kan hjälpa oss att äta upp och ta hand om maten vi köper hem. Matsvinn i siffror • För en familj med två vuxna och två barn kostar matsvinnet mellan 3 000–6 000 kronor per år. • Varje år slängs cirka 17 kilo ätbar mat i soporna och 18 kilo mat och dryck hälls bort i slasken - per person. • 8–10 procent av det totala utsläppet av växthusgaser orsakas av hanteringen av matavfall. • Hushållen står för cirka 75 procent av matsvinnsavfallet i Sverige. Källa: Livsmedelsverket Hemlagat 37 Illustration: Rebecka Häggblom
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp
Hemlagat På besök hos en medlem – Bastiaan bjuder
på holländsk äppelpaj