Hemlagat Trend – Funktion, framtidsmat och kryagry
tor i vårvinterns kök
Hemlagat Kålkalas – Inspirerande recept med trenda
nde trotjänare
Hemlagat Reportage – Nordins bytte liv för smakern
a och naturen
Hemlagat Rätt ner i kassen – Köpklara recept till
5 luncher – inne eller ute
Hemlagat Säsong – Vitaminboost med säsongens råvar
or
Hemlagat Garanterad succé – Alla älskar Tagliata
Hemlagat Köksknep – Så ger du maten ett längre liv
|
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp
Hemlagat På besök hos en medlem – Bastiaan bjuder
på holländsk äppelpaj På besök hos en medlem ” Man får smaka sig fram – och gå på känsla” När Bastiaan flyttade till Sverige för 16 år sedan fick han smaka svenskt julbord. Sedan dess kan han inte tänka sig en jul utan svensk julmat. Men äppelpajen får däremot gärna vara holländsk. Lägger du mycket tid i köket? – Tidigare bakade jag mycket, framför allt bröd, men jag har precis flyttat och här får jag inte plats med min bakmaskin så nu ägnar jag mest tid åt matlagning. Jag tycker om god mat och gillar att hitta nya recept så jag testar och anpassar dem efter min smak. Man ska inte vara så noga med en tesked hit eller dit, utan experimentera! Vilka holländska smaker saknar du? – Mina föräldrar, som tycker att jag har blivit försvenskad, var på besök i veckan och hade med sig en speciell lakritssort som inte finns här. Och två sorters korv: Rökt korv som bara ska värmas och en bratwurst. Ärtsoppa behöver jag däremot inte sakna. Kombinationen ärtsoppa och pannkaka kändes väldigt ovanlig för mig i början, men nu är jag övertygad. I Holland äter man bara ärtsoppa på vintern. Varför väljer du att bjuda på just äppelpaj? – Därför att den här pajen är så god och äppelpaj och kaffe är det vanligaste fikat i Holland. Alla har sin variant, själv har jag minskat mängden socker och russin och ökat mängden kanel – man kan aldrig ha för mycket kanel! På jobbet har vi fika varje torsdag och när jag hade med den här pajen trodde flera att jag hade köpt den! Bastiaan och Vilija är vänner sedan de båda jobbade som delegationsvärdar på Eurovision 2013. Hon och hennes son kom för att kolla in Bastiaans nya hem. Välj gärna syrliga äpplen! Pajen serveras traditionell med vispad grädde, men Bastiaan föredrar färdig vaniljvisp. Vad blir det till middag? Vill du vara med i vårt reportage? Mejla till 42 Hemlagat klubb@hemkop.se och skriv ”Vad blir det till middag” i ämnesraden. Text: Maud Lindholm / Foto: Karolina Hultman Wessman