Hemlagat Trend – Funktion, framtidsmat och kryagry
tor i vårvinterns kök
Hemlagat Kålkalas – Inspirerande recept med trenda
nde trotjänare
Hemlagat Reportage – Nordins bytte liv för smakern
a och naturen
Hemlagat Rätt ner i kassen – Köpklara recept till
5 luncher – inne eller ute
Rätt ner i kassen Ljummen vintersallad med säsong
ens smaker Sallad på vintern? Absolut. Med nötiga, rostade jordärtskockor, knaprig bacon och krämig chèvre blir det en riktig vintersallad. Granatäpplekärnorna ger fräsch syrlighet. Ca 25 min 4 port Sallad 400 g jordärtskockor 2 msk olivolja 1 vinteräpple 300 g sallad – blanda gärna maché, frissé och endiver som är i säsong Tips: För att få ut kärnorna, dela granatäpplena på mitten på bredden. Slå på skalet med en träslev eller annat hårt skaft över en skål eller ett fat. Se upp för skvätt. 2 pkt ekologisk bacon (à 140 g) 250 g chèvre 100 g granatäpplekärnor 2 dl okokt matvete flingsalt och nymald svartpeppar 1. Sätt ugnen på 220 grader. 2. Skrubba jordärtskockorna. Skär i halvor, eller kvartar om de är stora. Lägg bitarna i en ugnsfast form, ringla över olivolja och vänd runt. Salta och peppra. 3. Låt rosta i ugnen i 15–20 minuter. Ställ åt sidan. 4. Koka matveten enligt anvisningar på paketet. 5. Under tiden, skär bacon i grova bitar. Stek knaprigt på medelvärme i 3–4 minuter och låt fettet rinna av på papper efteråt. 6. Kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Bryt eller skär salladen i bitar. 7. Blanda avsvalnat matvete, salladsblad, bacon, jordärtskockor och äpple i en bunke. Lägg sedan upp på ett fat och toppa med bitar av chèvre och granatäppelkärnor. 8. Blanda alla ingredienser till dressingen i en burk eller flaska med lock. Skaka om och häll över salladen. En välsmakande och vacker vintersallad med både krämighet och krisp. 28 Hemlagat Snabbskakad dressing 1 dl olivolja 1 msk flytande honung 1 ½ msk äppelcidervinäger (eller vitvinsvinäger) 2 msk dijonsenap (rumstempererad) 2 krm salt nymald svartpeppar
Hemlagat Säsong – Vitaminboost med säsongens råvar
or
Hemlagat Garanterad succé – Alla älskar Tagliata
Hemlagat Köksknep – Så ger du maten ett längre liv
|
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp
Hemlagat På besök hos en medlem – Bastiaan bjuder
på holländsk äppelpaj