Loading...
MATREVOLUTIONEN 1
MATREVOLUTIONEN FÖRORD
MATREVOLUTIONEN SUMMERING
MATREVOLUTIONEN KLIMATUTMANINGEN
KLIMA TUTMANINGEN KLIMATPÅVERKAN FRÅN MYLLA TILL
HYLLA HANDEL 3% FÖRPACKNING 5% TRANSPORT 6% LIVSMEDELSINDUSTRI 5% UTSLÄPP FRÅN PRODUKTION PÅ GÅRDEN 82% Ett globalt genomsnitt för klimatpåverkan från livsmedel visar att 82 procent uppstår innan livsmedlet lämnar gården och 18 procent i följande led som livsmedelsindustri, transport, förpackning och i handeln.13 Klimatutsläpp från jordbruksproduktion kommer till största delen från naturliga processer som djurs fodersmältning, kvävetskretslopp i marken och lagring av gödsel. MATSYSTEMET I KORTHET Matsystemet inkluderar ett spektra av aktörer och tillhörande värdeskapande aktiviteter inkluderat i produktion, insamling, bearbetning, distribution, konsumtion och avfallshantering av livsmedelsprodukter som skapas av jordbruk, skogsbruk eller fiske. Matsystemet inkluderar även delar av samhället och en ekonomisk och naturlig miljö direkt kopplad till dessa aktiviteter och produkter.14 TILL 2050 BERÄKNAR FN ATT VI ÄR 1 0 MILJARDER MÄNNISKOR 14
MATREVOLUTIONEN UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER
MATREVOLUTIONEN ETT MÅNGFALDSJORDBRUK
MATREVOLUTIONEN EN SVENSKARE MATLOOP
MATREVOLUTIONEN HÅLLBAR VÄXTBASERAD MAT
MATREVOLUTIONEN NYCKELSPANINGAR
MATREVOLUTIONEN METOD & ANALYS
MATREVOLUTIONEN NOTER
MATREVOLUTIONEN ORDLISTA