Loading...
MATREVOLUTIONEN 1
MATREVOLUTIONEN FÖRORD
MATREVOLUTIONEN SUMMERING
MATREVOLUTIONEN KLIMATUTMANINGEN
MATREVOLUTIONEN UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER
MATREVOLUTIONEN ETT MÅNGFALDSJORDBRUK
MATREVOLUTIONEN EN SVENSKARE MATLOOP
MATREVOLUTIONEN HÅLLBAR VÄXTBASERAD MAT
MATREVOLUTIONEN NYCKELSPANINGAR
MA TREV OL UTIONEN MÅNGFALDSJORDBRUK • Dagens glo
bala jordbruksproduktion har stor negativ miljöpåverkan och hotar flera av de planetära gränserna. Problem kopplas ofta till ensidig och högspecialiserad produktion. • Hållbarare jordbruksmetoder som ökar mångfalden, tillsammans med den senaste teknologin för ökad precision är en nyckel till ett hållbarare matsystem och möjliggör för jordbruket att klara de utmaningar vi står inför. • Samarbete i värdekedjan behövs för att dela ansvaret och för omställning till hållbarare metoder och tekniker inom jordbruket. EN SVENSKARE MATLOOP • Lokala matsystem ökar förståelsen mellan konsument och producent. Det möjliggör för fler värden än pris att bli tydliga. • Mat från Sverige har oftast lägre miljöpåverkan än importerad mat men produktion bör ske där förutsättningarna är som bäst för miljön. • En svenskare matloop ökar förståelsen för vad säsongen kan erbjuda med färska frukter och grönsaker när de är som bäst. HÅLLBAR VÄXTBASERAD MAT • Ett av det starkaste verktygen för att minska matsystemets miljö- och klimatpåverkan är att öka andelen växtbaserad kost. • Växtodling måste ske på ett hållbart sätt och efterfrågan behöver mötas med mer svenska produkter. • Djurproduktion kan fylla en viktig funktion i jordbruket och för miljön, men för att minska miljöpåverkan totalt behöver vi svenskar äta mindre och mer hållbart producerade animalieprodukter. 39
MATREVOLUTIONEN METOD & ANALYS
MATREVOLUTIONEN NOTER
MATREVOLUTIONEN ORDLISTA