Loading...
MATREVOLUTIONEN 1
MATREVOLUTIONEN FÖRORD
MATREVOLUTIONEN SUMMERING
MATREVOLUTIONEN KLIMATUTMANINGEN
MATREVOLUTIONEN UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER
MATREVOLUTIONEN ETT MÅNGFALDSJORDBRUK
MATREVOLUTIONEN EN SVENSKARE MATLOOP
MATREVOLUTIONEN HÅLLBAR VÄXTBASERAD MAT
MATREVOLUTIONEN NYCKELSPANINGAR
MATREVOLUTIONEN METOD & ANALYS
MA TREV OL UTIONEN ANALYSKRITERIER Analyskriterie
rna i den här rapporten har skapats utifrån de miljöparametrar som används av EAT-Lancet med relevanta tillägg från PRINCE-studien och Hållbar Livsmedelskedja EAT-LANCET + PRINCE + HÅLLBAR LIVSMEDELSKEDJA Växthusgaser Landanvändning och jordhälsa Färskvattenavtryck Näringsanvändning/Övergödning Biologisk mångfald Kemikalieanvändning Antibiotika ANALYSKATEGORIER Kategorierna har baserats på EAT-Lancets livsmedelskategorier men har lagt till kaffe/ te/kakao, delat på nötkött och griskött samt slagit ihop frukt och grönsaker. EAT-LANCET + KAFFE/TE/KAKAO RESULTATET AV MODELLEN ÄR ETT GENOMSNITT AV FORSKNINGSRESULTAT OCH INTERVJUADE EXPERTER. DEN ÖVERGRIPANDE METODEN HAR INNEBURIT ATT VISA PÅ STORHETERNA SNARARE ÄN DETALJERNA. Nötkött Griskött Fågel Fisk Ägg Mejeri Spannmål Rotsaker & stärkelserika grönsaker Frukt & grönsaker (sammanslagen) Baljväxter Nötter Socker Mättade fetter Omättade fetter Kaffe/te/kakao 41
MATREVOLUTIONEN NOTER
MATREVOLUTIONEN ORDLISTA