Loading...
MATREVOLUTIONEN 1
MATREVOLUTIONEN FÖRORD
MATREVOLUTIONEN SUMMERING
MATREVOLUTIONEN KLIMATUTMANINGEN
MATREVOLUTIONEN UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER
MATREVOLUTIONEN ETT MÅNGFALDSJORDBRUK
MATREVOLUTIONEN EN SVENSKARE MATLOOP
UTMANING AR & MÖ JLIGHETER 2. EN SVENSKARE MATLOO
P I början av 1960-talet producerades och konsumerades matenövervägande på lokal, regional eller nationell nivå. Sedan dess har ett globalt matsystem växt fram som skapat ett stort avstånd mellan produktion och konsument. Maten har i många fall blivit en handelsvara där pris är viktigare än långsiktigt hållbar produktion. Att återskapa kontakten och kommunikationen mellan den som skapar och den som äter maten möjliggör positiv påverkan på miljön. GLOBAL HANDEL HAR GETT större tillgång till nya smaker, billigare livsmedel och färsk frukt och grönt året om, men mat som global handelsvara ger en betydande miljöpåverkan. Idag kommer 60 procent av den svenska livsmedelskonsumtionens klimatavtryck från importerade livsmedel.1, 2, 7 Med ett stort utbud av livsmedel från hela världen försvinner kopplingen till producenten eller produktionsområdet tillsammans med information om miljöpåverkan i produktionen vilket ofta gör pris till den viktigaste faktorn för många handelsvaror.3 Denna handels27
MATREVOLUTIONEN HÅLLBAR VÄXTBASERAD MAT
MATREVOLUTIONEN NYCKELSPANINGAR
MATREVOLUTIONEN METOD & ANALYS
MATREVOLUTIONEN NOTER
MATREVOLUTIONEN ORDLISTA