MATREVOLUTIONEN 1
MATREVOLUTIONEN FÖRORD
MATREVOLUTIONEN SUMMERING
MATREVOLUTIONEN KLIMATUTMANINGEN
MATREVOLUTIONEN UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER
MATREVOLUTIONEN ETT MÅNGFALDSJORDBRUK
MATREVOLUTIONEN EN SVENSKARE MATLOOP
MATREVOLUTIONEN HÅLLBAR VÄXTBASERAD MAT
MATREVOLUTIONEN NYCKELSPANINGAR
MATREVOLUTIONEN METOD & ANALYS
MATREVOLUTIONEN NOTER MA TREV OL UTIONEN NOTER KLI
MATUTMANINGEN 1 Global warming of 1,5 C, IPCC, 2018 2 MCC Carbon Clock, 2018 3 Special Report on Climate Change and Land, IPCC, 2019 4 Food in the Anthropocene: The EAT-Lancet Commission on healthy diets from sustainable food systems, Lancet, 2019 5 Climate tipping points - too risky to bet against. Nature, 2019. 6 Planetary Boundaries: Guiding human development on a changing planet, Science, 2015 7 Argument för mer ekosystemtjänster, Naturvårdsverket, 2017 8 Living Planet Report, WWF, 2017 9 Globala Matproduktionen behöver öka, Jordbruksverket, 2018 10 The Future of Food and Agriculture, FAO, 2019 11 Nordic food systems for improved health and sustainability, Stockholm Resilience Centre, 2019 12 Feeding ten billion people is possible within four terrestrial planetary boundaries. Nature Sustainability, 2020 13 Reducing food’s environmental impacts through producers and consumers Science, 2018 14 Sustainable Food Systems, FAO, 2018 ETT MÅNGFALDSJORDBRUK 1 Special Report on Climate Change and Land, IPCC, 2019 2 Anatomy and resilience of the global production ecosystem, Nature, 2019 3 Stockholm Resilience Centre, 2019 4 Good Practice Guidance for Land Use, Land use Change and Forestry, IPCC, 2003 5 Status of the worlds soil resources, FAO, 2015; Healthy soils are the basis for healthy food production, FAO, 2015; The importance of soil organic matter, FAO, 2005 6 Harvesting nature’s diversity, FAO, 1993 7 Johan Rockström seminarium, Fores, 2017 8 Framtidens jordbruk, Lantmännen, 2019 9 Östersjön, WWF, 2020 10 Jordbruksverket, 2020 11 Ekologisk Produktion - möjlighet att minska övergödning, SLU, 2009 12 Food in the Anthropocene: The EAT-Lancet Commission on healthy diets from sustainable food systems, Lancet, 2019 13 One Planet Business for Biodiversity, 2019 14 Markens potential som kolsänka, SNS/NKJ, 2018 15 Fiskguiden, WWF, 2019 EN SVENSKARE MATLOOP 1 Miljöpåverkan från svensk konsumtion - nya indikatorer för uppföljning, Naturvårdsverkets PRINCE-studie, 2018 2 The role of trade in the greenhouse gas foot prints of EU diets, Global Food Security, 2018 3 Overcoming undesirable resilience in the global food system, Global Sustainability, 2018 4 Anatomy and resilience of the global production ecosystem, Nature, 2019 5 Rewiring food systems to enhance human health and biosphere stewardship, Environmental Research, 2017 6 En livsmedelsstrategi för Sverige, Regeringen, 2017 7 Hur stor andel av livsmedlen som säljs på marknaden är producerade i Sverige?, Jordbruksverket, 2018 8 WWF, 2020 9 Så klarar det svenska jordbruket klimatmålen, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, 2019 10 En livsmedelsstrategi för Sverige – fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet, Regeringen, Näringsdepartementet, 2019 11 Rapport 100% Ekologiskt? - det agroekologiska och ekologiska jordbrukets roll för livsmedelstrygghet och miljö, Naturskyddsföreningen, 2013. 12 Naturskyddsföreningen, 2019 13 WWF, 2019 HÅLLBAR VÄXTBASERAD MAT 1 Food in the Anthropocene: The EAT-Lancet Commission on healthy diets from sustainable food systems, Lancet, 2019 42 42
MATREVOLUTIONEN ORDLISTA