Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 Testlagat september Till och med inb
itna strömmingsskeptikern Maria gör tummen upp för dijonströmmingen – som får bäst betyg av månadens rätter. Tomas kallar rödvinsvinägretten till entrecôten »en intressant smakbomb« medan Carin lyxar till omeletten med en bruschetta på surdeg. TEXT LINA WALLENTINSON RECEPT TOM SJÖSTEDT FOTO & STYLING EVA HILDÉN SMITH Så tycker vi NAMN: Carin Cassborg BETYG: 3,5 En seg entrecôte drog tyvärr ner förstagångsintrycket. Andra gången blev det hängmörad entrecôte som vi grillade. Det gjorde susen! Till det ett knaprigt fräs på lök, vitlök, svamp och pancetta. Plus rödvinssås smaksatt med kaff e och mitt eget »svampmjöl«, på torkad mixad blandsvamp. NAMN: Tomas Henderup BETYG: 3,2 Rödvinsvinägrett med sidfl äsk – vilken intressant och annorlunda smakbomb. Mer ett tillbehör än sås, passar också till en lunchsallad eller omelett. Provade rätten med en grönsallad i stället för rotfrukterna, och det gick perfekt ihop med vinägretten. NAMN: Maria Dahlberg BETYG: 4,5 Kanongott! Härligt med en så enkel sås som smakade lyxigt. Över huvud taget en komplett måltid som kändes imponerande. Grönsakerna hann tyvärr svalna lite till serveringen. Andra gången lade jag till klyſt - potatis i ugn. ENTRECÔTE MED ROTFRUKTER OCH LJUMMEN RÖDVINSVINÄGRETT Festrätt där den klassiska rödvinssåsen har bytts ut mot en ljummen vinägrett med varmrökt sidfläsk. FÖR 4 PERSONER 600–800 g entrecôte i skivor 4 morötter (ca 400 g) 4 palsternackor (ca 400 g) rivet skal av 1/2 citron 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 50 g varmrökt sidfläsk 2 dl rödvin ca 1 dl steksky från entrecôten 1 1/2 msk rör-/råsocker 1/2 påse rucola (35 g) smör, olivolja salt, peppar ev smörgåskrasse till garnering GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av. Blanda med citronskal och 1 msk olja. 2.Skala och finhacka lök och vitlök. Skär sidfläsket i mycket små tärningar. 3.Fräs lök, vitlök och sidfläsk i 2 msk olivolja ca 3 minuter i en kastrull. Häll på vinet och koka ihop tills ca 1 dl återstår. 4.Gnid in köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek köttet 2–3 minuter på varje sida på hög värme i 1 msk olja. Lägg i 1 msk smör mot slutet och ös över köttet. Lyft upp köttet och varmhåll. Vispa ur pannan med 3/4 dl vatten. 5. Tillsätt stekskyn och socker i rödvinsvinägretten. Koka upp och smaka av med salt. 6.Hacka rucolan. Blanda den med rotfrukterna. 7.Skär ev köttet i sneda skivor. Servera med rotfrukter och rödvinsvinägrett. Garnera ev med klippt smörgåskrasse. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Fri från ägg. BUFFÉ 10 • 2 010 21 Fredagsfest
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40