Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 Testlagarna Så tycker vi NAMN: Tomas
Henderup BETYG: 4,0 Att röra ihop en omelett är både enkelt och gott. Ekoägg smakar mer och ger fi nare färg. Kantareller är en smaksak som våra svampparanoida barn inte uppskattade. Nästa omelett fylldes med skinka, tomat och västerbottensost. Baguetten bytte vi ut mot en knäckemacka. NAMN: Carin Cassborg BETYG: 3,4 Okej, men inget nytt. Andra gången stekte jag surdegsbröd i olivolja och gav tomaterna extra skjuts med riven vitlök, balsamvinäger och chilisalt. En hackad gul lök som får fräsa med kantarellerna hade säkert lyſt omeletten. NAMN: Maria Dahlberg BETYG: 2,9 Baguetten var toppen – tomat och persilja är verkligen en fräsch kombo. Lite svårt att få ner hela smeten i pannan, så andra gången tog jag åtta ägg och mindre vätska. Däremot dubblade jag mängden svamp och toppade med parmesan och generöst med pepparmix. KANTARELLOMELETT MED TOMAT- OCH FÄRSKOSTBAGUETTE Ägg är nyttigt och passar perfekt ihop med nyplockade kantareller. Omeletten mättar extra bra med en tomattoppad baguette. FÖR 4 PERSONER 300 g kantareller eller annan svamp 2 salladslökar 12 ägg 1 1/2 dl vatten BAGUETTE 8 skivor baguette 100 g färskost (philadelphiatyp) 1 ask körsbärstomater (250 g) 1/2 rödlök 1 1/2 dl hackad persilja smör, olivolja salt, flingsalt, svartpeppar 22 BUFFÉ 10 • 2 010 GÖR SÅ HÄR: 1.Dela svampen om de är stora. Skär salladslöken i strimlor. 2.Fräs svampen i en stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt 1 msk smör och fräs ca 3 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg i salladslöken och ta från värmen. 3.Vispa ihop ägg, vatten, 1 1/2 tsk salt och 3 krm peppar. Hetta upp 1 msk smör i en stor stekpanna. Häll i omelettsmeten. Sänk värmen och stick, under det att omeletten stelnar, här och där med en stekspade så att lös smet kan rinna ner. 4.Tillsätt den stekta svampen när omeletten börjar bli klar, efter ca 5 minuter. 5. Bred färskost på baguetterna. Skär tomaterna i halvor. Skala och finstrimla löken. Blanda tomat och lök med 1 tsk olja, 1/2 tsk flingsalt, 1 krm peppar och persiljan. 6.Toppa baguetteskivorna med tomatblandningen och servera till omeletten FÖR ALLA? Fri från gluten om lämpligt specialbröd används. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, färskost och bröd. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett, färskostalternativ och bröd. Innehåller ägg. Vegetariskt
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40