Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 buffé Tel redaktionen: 08-728 23 00
Adress: Box 6630, 113 84 Stockholm E-post: red.buffe@otw.se ICA Kort: 033-47 47 90 Övriga frågor: 020-83 33 33 (helgfri mån–fre 9–15) Prenumeration: 021-475 75 40 Pris: 275 kr/helår Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Redaktör: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Formgivare: Karin Löwencrantz Red.assistent: Richard Hante Webb-redaktör: Sophie Ekman Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Vintips: Jan Samuelson Korrektur: Peje Hasselqvist Film på www.ica.se: Robert Kjessel Annonsfrågor: Mathias Grahn, mathias.grahn@ica.se Redaktionsråd: Anna Hedström, Eva Junevad, Christina Karlsson, Helen Rundqvist, Marie Wass, Harriet Tiderman-Säfwenberg Produktion: OTW Communication, Forma Publishing Group (miljöcertifierat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets Information om rekvisita samt matlagningsfilmer som visar de enklaste handgreppen hittar du på www.ica.se/buffe PÅ TURNÉ I TEVE Följ med kocken Malin Söderström på turné bland landets livsmedelsproducenter i TV4:s Nyhetsmorgon till och med den 22 oktober. Måndag till torsdag besöker Malin gårdarna, och på fredagar lagar hon till veckans skörd. Inslagen sänds klockan 06.15 och 09.20. KÅLROTSSALLAD MED INGEFÄRA Skala och finriv ett litet kålrotshuvud. Blanda med en dressing av 3 msk kallpressad rapsolja, 2 msk äppelcidervinäger, 1–2 msk färsk riven ingefära, 1 finhackad vitlöksklyfta och 1/2 tsk salt. RÅ MOROTSDIPP MED APELSIN Skala och riv 3 morötter. Mixa dem fint med stavmixer. Tillsätt 1 dl matyoghurt (10 %), rivet skal av 1/2 apelsin och 1 msk apelsinjuice, 1/2 tsk sesamolja, 1/2 finhackad vitlöksklyfta, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. MALIN SKÖRDAR I LANDET Mixa rå morot till en härlig dipp eller gör en sallad på finriven kålrot med ingefära. Teveaktuella kocken Malin Söderström slår ett slag för att äta rotfrukterna råa så här års. TEXT LINA WALLENTINSON FOTO BJÖRN LINDBERG DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buffé utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kronor i månaden eller mer med ditt ICA Kort. Mer info på www.ICA.se Nästa nummer kommer 17 november NOVEMBERMYS Det doftar nybakat när Christensons bjuder in till fredagshäng med italienska förtecken. Skönt häng blir det också efter spelningen när Måns Zelmerlöw dukar fram smörrebröd och fläskestek. Så besöker vi Chef Ramzi, arabvärldens svar på Jamie Oliver. – Rotfrukter fi nns hela vintern, men är det någon gång de är extra goda råa så är det i skördetid, säger Malin Söderström, som vi nu kan följa i TV4:s Nyhetsmorgon. Under tre veckor besöker hon bland annat mejerier, äppelodlingar och grisoch nötuppfödare. Måndag till torsdag reser Malin runt bland gårdarna, och på fredagarna lagar hon mat på råvarorna hon fått med sig. Inom restaurangbranschen är bondetrenden het. CHATTA MED MALIN Gå in på ICA.se och ställ dina frågor. Torsdagen den 21 oktober kl 14. ett fåtal förverkligat idén. Malin, som driver Moderna Museets restaurang i Stockholm, skulle gärna se ett sådant samarbete, men med en omfattande verksamhet är det inte helt lätt. Däremot har Malin i år för första gången gett sig på odling själv – dock i mindre skala, på balkongen i Stockholms innerstad. – Jag var lite överambitiös och satte allt Att jobba specifi kt med en uppfödare eller grönsaksodlare är en dröm för många krögare, även om bara möjligt, potatis, hallon, tomat, broccoli och en väldig massa örter. Det blev ingen direkt skördefest, resultatet blev väldigt magert. Men nu har jag lärt av alla misstag, så nästa år… Dillkött på kyckling Apelsinbakad tofu Lamm med morotsbearnaise
Buffé Sida 40