Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36 Matnyttigt från ICA • Kundkontakt 02
0-83 33 33 • kundkontakt@ica.se • www.ica.se Grejar grytan En gryta som puttrar på spisen medan mörkret sakta sänker sig är en av höstens härligheter. Här är de bästa köttdetaljerna och prylarna som grejar godaste höstgrytan. KALVLÄGG Kalvläggen är färdigskivad och ligger förpackad två och två. De ser ut som kotletter med benet i mitten, där märgen gömmer sig. Den italienska gryträtten osso buco är en klassiker med kalvlägg där tomat, lök och vitt vin gör det ljusa fina kalvköttet sällskap, tillsammans med vitlök och citronskal. Låt koka länge; när märgen släpper brukar det vara klart. HÖGREV MED BEN Högreven sitter bredvid entrecôten och är grytans Rolls Royce. Ett finfint marmorerat grytkött som ska sjuda länge; lockas inte att koka det för hårt! Det är klart när köttet nästan faller sönder. Skär köttet i bitar och lägg i benet när du lagar grytan så blir det ännu mustigare. MÄRGPIPA YTTERLÅR AV NÖT Ett magert kött som sitter längst bak på kon. De färdigputsade grytbitarna ska koka länge, länge och blir härligt möra och sönderfallande. Passar till en gryta med lite sidfläsk, syltlökar och champinjoner. OXSVANS Svansen på oxen (eller kon!) har ett ben i mitten, är färdigskivad och lämpar sig för långkok och mustiga grytor. Här är det back to basic som gäller för den matintresserade. Oxsvans blir oerhört mört och fint om man kokar det länge. Ett riktigt smakrikt kött. Märgpipa kallas ibland bog med ben. Det är ett magrare kokkött än högrev och mår bra av riktigt långsam tillagning i låg temperatur. Helt enkelt som gjort för att göra tjälknöl av! Märgpipa är ett smakrikt kött (benet ger smak) som kommer från djurets framdel. Lätt att lyckas med! GÄRNA! Inget går upp mot gjutjärn! Kärlen tål hög värme, de är speciellt lämpade för att steka i och går mycket bra att använda i ugn. Gjutjärnsgrytan går också bra att använda på alla sorters spishällar. 36 BUFFÉ 10 • 2 0102 0 10 36 BU FF É 10 • 2 SMART LERGRYTA Att laga i lergryta är smart. Inget extra fett behövs, och ändå blir det supersaftigt. Smaker och näringsämnen stannar kvar i maten, och grytan håller maten varm vid servering. Går att använda i mikro och vanlig ugn. Snygg presentbox • 1 års giltighetstid • Fri bytesrätt Med reservation för lokala avvikelser i din ICA-butik. HÅLL SKÄRPAN. ICA Cook and Eat Kockknivar har bra balans och ett ergonom iskt format matt handtag. De är gjorda i rostfritt stål med ett lager av något som kallas molybden vanadium-stål, vilket gör att kniven håller skärpan längre.
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40