Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 Höstfest hemma hos Tareq SNABBFAKTA
TAREQ TAYLOR Ålder: 40 år Familj: Fru, en dotter och en hund Bor: Habo Ljung i Skåne Gör: Driver ekologiska Slottsträdgårdens Kafé i Malmö och är kock i teveprogrammet »Trädgårdsfredag« Styrka som kock: Påhittig och snabb Svaghet som kock: Planerar sällan Äter helst: Arabisk och svensk husman Lyssnar på: Funk, rock och modern jazz Fritidsintressen: Spela trummor, vind-, våg- och kitesurfing, trimma min gamla Amazon, snickra på huset VARMA KANELÄPPLEN MED KROKANT- OCH INGEFÄRSGLASS Färdig vaniljglass får extra sting av syltad ingefära och knäckiga bitar av hemgjord krokant. Barnsligt gott ihop med äpplen och kanel. FÖR 6–8 PERSONER 6 äpplen (ca 800 g) 100 g sötmandel 2 dl strösocker 1/2 dl + 3 tsk honung 50 g + 2 msk smör 2 liter vaniljglass 1 dl syltad ingefära 2 tsk kanel salt GÖR SÅ HÄR: 1.Hacka mandeln. Blanda socker, 1/2 dl honung och 1 krm salt i en kastrull. Tillsätt 50 g smör och mandel. Låt koka ca 5 minuter, rör om då och då. Bre ut på bakplåtspapper till en 1/2 cm tjock platta. Låt stelna i frysen i ca 10 minuter. 2.Ta fram glassen så att den hinner mjukna något, ca 30 minuter. Hacka under tiden krokanten grovt, gärna i matberedare. Hacka ingefäran. 3.Skopa upp glassen i en bunke och rör ner ingefäran och krokanthacket, spara 1 dl av kro- kanten till servering. Ställ tillbaka glassen i frysen tills den stelnat, ca 2 timmar. 4.Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Fräs dem i kanel och 2 msk smör i ca 2 minuter. Ringla över 3 tsk honung. Servera äppelklyftorna ljumma till glassen. Strö över hackad krokant. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri glass och byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri glass, t ex Tofuline eller Oatly. Byt smör mot mjölkfritt matfett. Gör äggfri: välj äggfri glass. BUFFÉ 10 • 2 009 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40