Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 Rulltårta – perfekt söt avslutning R
ulltårtan är perfekt som såväl kaffebröd som en enkel dessert. Kocken Malin Söderström tycker så mycket om rulltårtor att hon har gjort en hel bok med sådana. Här kommer ett prov på en modern rulltårta med spännande lakrits- och hallonsmaker. Den passar perfekt som avrundning på en enkel krabbfest. RECEPT MALIN SÖDERSTRÖM, UR BOKEN »RULLTÅRTOR«, ICA BOKFÖRLAG FOTO ROLAND PERSSON CHOKLADRULLTÅRTA MED HALLONLAKRITS Hallon och lakrits är en perfekt smakkombination av sött och salt. Låt rulltårtsbottnen svalna under en långpanna eller en fuktad handduk så spricker den inte lika lätt när den ska rullas. Vik noga in första varvet på rulltårtan och ta papperet till hjälp genom att rulla och lyfta samtidigt. GER CA 12 BITAR 100 g smör 2 ägg 3 dl + 3 msk socker 1 1/2 dl vetemjöl 3 msk kakao 10 bitar turkisk peppar (mortlad/finhackad) ev färska hallon till garnering FYLLNING 1 1/2 dl frysta, tinade hallon 2/3 dl gelésocker multi 3 dl vispgrädde GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret. Vispa ägg och 3 dl socker pösigt med elvisp. 2.Blanda vetemjöl och kakao. Sikta ner i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret. 3.Bre ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 8 minuter. 4.Lägg under tiden fram ett bakplåtspapper och strö över 3 msk socker. Stjälp upp kakan på papperet och dra försiktigt bort det övre papperet. Lossnar det inte kan du pensla med lite kallt vatten, då släpper det lättare. 5.Strö över lakrits (turkisk peppar). Låt kakan svalna under en långpanna/fuktad handduk. 6.Fyllning: Koka hallonen med gelésockret i cirka en halv minut. Låt svalna helt. 7.Vispa grädden fast och blanda med »hallonsylten«. Fördela hallongrädden över kakan när den svalnat men lämna 4 cm på ena långsidan utan fyllning. Rulla ihop rulltårtan från den fyllda långsidan och låt ligga med skarven nedåt. Garnera gärna med hallon FÖR ALLA? Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. BUFFÉ 10 • 2 009 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40