Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 buffé Tel redaktionen: 08-728 23 00
Adress: Box 6630, 113 84 Stockholm E-post: red.buffe@otw.se ICA Kort: 033-474790 Övriga frågor: 020-83 33 33 (helgfri mån–tors 10–16) Prenumeration: 021-475 75 40 Pris: 275 kr/helår Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Redaktör: Camilla Thörnqvist, camilla.thornqvist@otw.se Lina Wallentinson (tjänstledig) Receptansvarig: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Formgivare: Anne Sydquist Red.assistent: Richard Hante Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Vintips: Jan Samuelson Korrektur: Peje Hasselqvist Film på www.ica.se: Robert Kjessel Annonsfrågor: Pia Modin-Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Anna Hedström, Eva Junevad, Christina Karlsson, Helen Rundqvist, Petra Sintorn, Harriet Tiderman-Säfwenberg Produktion:OTW Publishing, Forma Publishing Group (miljöcertifierat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets Information omrekvisita samt matlagningsfilmer som visar de enklaste handgreppen hittar du på www.ica.se/buffe TA CHANSEN GÖR SÅ HÄR: • Skriv ner ditt bästa recept på en förrätt, varmrätt eller dessert. Det ska vara en rätt som innehåller en eller flera ingredienser/ råvaror/matprodukter som finns i ditt landskap. En modern rätt kryddad med en gnutta tradition. • Skriv en motivering på max 100 ord varför just din rätt ska bli den nya landskapsrätten. • Skicka in receptet till ICA.se eller med brev till Buffé, Box 6630, 109 89 Stockholm. Glöm inte att ange dina kontaktuppgifter. – tävla om mat för 200 000 kronor! Massor av spännande recept strömmar nu in till tävlingen om Sveriges nya landskapsrätter. Totalt finns det matcheckar för 200 000 kronor i potten, och förstapristagaren får matcheckar för hela 50 000 kronor! Ta chansen att vara med – den 25 oktober är sista tävlingsdagen. FINA PRISER En jurygrupp per landskap, bestående av Sveriges landshövdingar och representanter från ICA, Buffé och LRF, kommer att, utifrån smak, recept och motivering, utse 25 vinnare som får 5 000 kr var i matcheckar. 50 andrapristagare får matcheckar för 300 kr. De 25 förstapristagarna går vidare till en finalomgång då Sveriges bästa landskapsrätt utses av en jury där jordbruksminister Eskil Erlandsson är ordförande. Den slutliga vinnaren får 50 000 kr i matcheckar. Samtliga pristagare får sitt recept publicerat i den nya kokboken »Sveriges Bästa Landskapsrätter«. Ytterligare information omtävlingen finns på ICA.se. FÖR ALLA? Grön text – fritt fram! Visar att receptet är fritt från gluten, laktos, mjölkprotein eller ägg. Röd text – stopp och byt ut! Visar hur receptet kan förändras så att det blir gluten-, laktos-, mjölkprotein- eller äggfritt. Blå text – svårt att anpassa! Visar att receptet innehåller gluten, ägg, laktos eller mjölkprotein och att detta är en väsentlig del av receptet – som är svår att ersätta med något annat. Därför får du Buffé. Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buffé utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kronor i månaden eller mer med ditt ICA Kort. Mer info på www.ICA.se Nästa nummer kommer 12 november TEMA: ADVENTSMYS Glöggmingla med EMD, bjud på en läcker kalkonmiddag, släpp bakglädjen loss… November bjuder på mångamysstunder – och vem är väl bättre än Ernst att berätta om dem? Krispig sallad med stekta äpplen Lax med japansk inspiration Pumpasoppa BUFFÉ 10 • 2 009 39
Buffé Sida 40