Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 Höstfest hemma hos Tareq RIBBENSTEK M
ED CIDER Billigt sidfläsk ger mycket fest för pengarna. Ribbenstek görs normalt på färskt sidfläsk, men det blir minst lika gott med rimmat. FÖR 6–8 PERSONER ca 1 1/2 kg färskt eller rimmat sidfläsk i bit med svålen kvar (fungerar med skivat, se filmen på ICA.se) ca 5 dl äppelcider (gärna torr) salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. Skär ränder i svålen med ca 1/2 cm mellanrum. Skär inte djupare än att kniven går igenom svålen. 2.Krydda köttet runtom med 1 msk peppar. Gnid in svålsidan med ca 4 tsk salt. Ta hälften så mycket salt om du använder rimmat sidfläsk. Lägg köttet med svålen ner i en ugnssäker form. Ställ in mitt i ugnen. 3.Ta ut och vänd köttet efter ca 20 minuter. Häll på cider så att det når upp till hälften på köttet. 4. Ställ in köttet i den övre delen av ugnen och tillaga ytterligare ca 45 minuter. Häll på lite vatten om det kokar torrt. Svålen ska vara riktigt knaprig när den är klar. Täck ev med aluminiumfolie så att svålen inte bränns. Skär upp i tunna skivor och servera med höstiga grönsakstillbehör, se sidan 8. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. SÅ GÅR DET TILL: Påwww.ICA.se/buffe kan du se hur man tillagar ribbenstek. BUFFÉ 10 • 2 009 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40