Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 KRABB HELT ENKELT... Nu är den svens
ka krabban som allra bäst. Köp hem ett gäng och välj mellan fyra läckra såser med smak av mango, paprika, kapris eller citron. Svårare än så behöver inte en lyxig krabbmiddag bli! AV LISA LEMKE FOTO AGNETA THORSÉN TUNNBRÖDSTORTILLAS Snabbt och gott tillbehör till krabba. Prova gärna att byta ut västerbottensosten mot exempelvis lagrad prästost. FÖR 4 PERSONER 4 rektangulära mjuka tunnbröd 1 rödlök (ca 100 g) 200 g västerbottensost 1 tsk hel kummin 1/2 dl finskuren gräslök salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och finhacka rödlöken. Grovriv osten. Rosta kumminen i en torr stekpanna. Blanda lök, kummin, gräslök, 2 krm salt och 1 krm peppar. 2.Fördela blandningen på tunnbrödens ena halva. Vik över den andra halvan och pressa samman. Stek bröden i en torr stekpanna i ca 4 minuter på varje sida. Osten ska smälta och tunnbröden få fin, gyllenbrun färg. 3.Låt svalna lite och skär varje tunnbröd på mitten. Servera genast. ROUILLE Fransk såsklassiker när det kommer till fisk och skaldjur. FÖR 4 PERSONER 1 potatis (ca 100 g) 1 liten röd paprika (ca 100 g) 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 påse saffran (1/2 g) 2–3 vitlöksklyftor 1 tsk färskpressad citronjuice 2 1/2 msk olivolja 2 1/2 msk rapsolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Koka potatisen mjuk. Dela, kärna ur och skär 18 BUFFÉ 10 • 2 009 paprika och chilifrukt i mindre bitar. Koka i ca 5 minuter. De ska bli helt mjuka. 2.Stöt saffran och 1/2 krm salt i en mortel. Skala potatisen. Lägg paprika, chili, saffran och potatis i en bunke tillsammans med pressad vitlök och citronjuice. Mixa slätt med stavmixer eller i en matberedare. 3.Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning till en majonnäsliknande konsistens. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. CAJUN TARTAR SAUCE Pikant sås med inspiration från cajunköket. Kan förberedas ett par dagar i förväg och förvaras i kylskåp. FÖR 4 PERSONER 4 msk kapris 2 dl majonnäs 2 krm kajennpeppar 4 msk bostongurka 3 tsk färskpressad citronjuice 2 tsk worcestersås 2 msk finskuren dill några droppar tabasco salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Hacka kaprisen fint. Blanda alla ingredienser. Smaka av med tabasco, 2 krm salt och 1 krm peppar. 2.Låt stå ca 1 timme i kylskåp före servering.
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40