Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 Testlagat oktober Så tycker vi NAMN:
Åke Nilsson BETYG: 4,3 Det är ett måste att tycka om kokos för att gilla rätten. Den feta laxen drog till sig lite väl mycket av kokossmaken. Bytte därför ut laxen mot torskfilé, som behöll mer av sin egen smak. I övrigt följde jag grundreceptet, och alla, barn som vuxna, åt med god aptit. NAMN: Mikaela Fredin BETYG: 4,5 Lax går alltid hem hos min sambo Daniel, så detta blev en favorit. Riset kokade jag enligt anvisning på förpackningen med lime i. Blev supergott! Jag kunde verkligen inte komma på något för att förändra rätten, så det fick bli samma goda recept en andra gång. Mums! Jättegott, mums och superbetyg. Testlagarna ger höga poäng till månadens rätter. Speciellt när Åke lägger tre svampsorter i soppan, Mikaela gör egen potatis till kasslern och Malin serverar grönsakspaket i folie till kokoslaxen. TEXT CAMILLA THÖRNQVIST RECEPT ELISABETH EKSTRAND HEMMINGSSON FOTO EVA HILDÉN SMITH & ELLINOR HALL NAMN: Malin Sollert BETYG: 5,0 Såsen var lätt och fräsch, precis lagom mängd till laxen och riset som annars kan bli torrt. Andra gången grillade vi laxen med citronpeppar och lime. Till det gjorde jag foliepaket med kall kokt potatis, rödlök, champinjoner, prästost, gräslök, rapsolja, salt och peppar. Serverade med en grönsallad och wokad broccoli. Gud så gott, kan inte bli annat än superbetyg. LAXFILÉ MED KOKOS OCH LIME Enkel festrätt i slutet av veckan. Helt utan mjölkprodukter passar den även den som inte tål laktos eller mjölkprotein. FÖR 4 PERSONER 400–500 g skinn- och benfri laxfilé 2 dl kokosmjölk 1 msk färskpressad limejuice + 1 tsk finrivet limeskal 2 msk finskuren gräslök rapsolja salt, pepparmix FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. GÖR SÅ HÄR: 1.Skär laxen i portionsbitar. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm pepparmix. Stek fiskbitarna i 1 msk olja tills de har fin färg och är knappt genomstekta, ca 3 minuter. Ta upp och håll dem varma. 2.Häll kokosmjölken i stekpannan och smaksätt med pressad limejuice, limeskal, 1/2 tsk salt och 2 krm pepparmix. Hetta upp skyn, men låt den inte koka. Tillsätt gräslöken och häll kokosskyn över laxen. Bjud gärna med ris, limeklyftor och sockerärter samt en blandad sallad. BUFFÉ 10 • 2 009 29 Månadens favorit
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40