Mer Smak 1
ÅRETS JULBORD / Stefan Ekengren XXXXXXXXXXXXXXXX
/ Xxxxxxx xxxxxxxxx Det är så vcert att servera direkt ur burken. KLAR SENAPSSILL MED GULBETOR & PICKLADE SENAPSFRöN TID: 1 TIMME 10 MIN + TID ATT MOGNA Senapssill brukar vara krämig men vår är klar vilket gör den vacker, smakrik och så god. 6 BUFFÉPORTIONER 2 dl vatten k 1 dl strösocker k ½ dl ättiksprit, 12 % 1 frp 5-minuterssill, i bitar 1 dl picklade senapsfrön (se nedan) k 1 stor skalad gulbeta, tunt skivad k 1 lagerblad k ev 1 bananschalottenlök, tunt skivad PICKLADE SENAPSFRÖN 2 dl vatten k 2 dl äppelcidervinäger k ¾ dl strösocker 1 tsk salt k 1 ½ dl gula senapsfrön (ca 110 g) GÖR SÅ HÄR 1. Picklade senapsfrön: Koka upp vatten, vinäger, socker och salt, lägg ner senapsfröna och låt sjuda ca 1 timme på svag värme. Tillsätt mer vatten om det behövs. 2. Koka upp vatten, socker och ättika till sillen och låt kallna helt. 3. Varva sill, senapsfrön, gulbetsskivor, lagerblad och ev bananschalottenlök i en glasburk. Häll över lagen. Tips! Picklade senapsfrön är även gott till julskinkan eller till paté. Smart perforerad Chicky Pack fryst kycklingfilé av svensk gårdskyckling. förpackning. RIV HÄR! Lokala avvikelser kan förekomma