Mer Smak 1
ÅRETS JULBORD / Stefan Ekengren V S N MATJESSILL
BAKAD I PAKET MED POTATIS, äGG, RöDLöK & BRYNT SMöR TID: 25 MIN UGN: 200° Bästa bästa jullunchen! Vad kan man mer behöva? 4 PORTIONER k 4–6 potatisar, kokta och skivade 4 matjessillfiléer (250 g), skurna i bitar k 4 ägg, mjukkokta och grovhackade k 1 rödlök, finhackad k ½ kruka gräslök, finskuren k ½ kruka dill, grovt skuren k 100 g smör GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ut 4 bakplåtspapper. Börja med att fördela kokt potatis, fortsätt med matjessill, ägg, rödlök, gräslök och dill. Vik ihop till paket (fäst ev med ett stort gem eller en klädnypa). 2. Lägg paketen på en plåt. Baka mitt i ugnen i ca 5 min. 3. Värm smöret i en liten kastrull under vispning tills smöret är brynt och doftar nötigt. 4. Ta försiktigt bort gemet/ klädnypan från paketen och skeda över brynt smör. 2 2 mer smak nr 7 2023 Tips! Servera med kavring eller knäckebröd och ost. R E DAKTI L A E NO