Mer Smak 1
Den lena spenatstuvningen är ljuvlig på omeletten
. Bra tillbehör! Viner med kvalitet, ursprung & personlighet FERRARI BRUT ORGANIC Nr: 7721, 179 kr, 12,5% alk, 750 ml Producerat enligt traditionella metoden på 100% Chardonnay. Fruktigt & friskt med inslag av gula äpplen, rostat bröd, aprikos och grapefrukt. -SvD, april 2023 IRONY PINOT NOIR 2021 Nr: 6694, 165 kr, 13,5% alk, 750 ml Saftigt och härligt solmoget med charm, körsbär, plommon och tobakstoner i sikte. Halvlångt avslut med trevlig kryddighet och finess. -Aftonbladet, mars 2022 DELAS CÔTES-DU-RHÔNE SAINT-ESPRIT 2021 Nr: 71832, 129 kr, 14% alk, 750 ml Medelfylligt och mycket generöst vin från norra Rhônedalen. Toner av plommon, viol, lakrits, svartpeppar och fat. UGNSOMELETT MED STUVAD SPENAT & RÅGBRÖDSKRUTONGER -SvD, okt. 2022 TID: 1 TIMME UGN: 175° + 150° Ett perfekt tillbehör, men så god att den kan stå för sig själv. 6 BUFFÉPORTIONER k 3 ägg k 2 dl vispgrädde k ½ citron, finrivet skal ½ tsk salt k dill, till garnering RÅGBRÖDSKRUTONGER k 4 tunna skivor rågbröd k 2 msk neutral olja STUVAD SPENAT k 35 g smör k 2 msk vetemjöl k 2 dl vispgrädde k 1 ½ dl standardmjölk ½ tsk salt k 250 g färsk spenat eller fryst som fått tina och rinna av 1 krm finriven muskotnöt GÖR SÅ HÄR 1. Rågbrödskrutonger: Sätt ugnen på 175°. Lägg mer smak nr 7 2023 brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja på båda sidor. Rosta krispiga mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna. Bryt i bitar. 2. Sänk ugnen till 150°. 3. Ugnsomelett: Vispa ihop ägg, grädde och citronskal (endast det gula). Smaka av med salt. Häll omelettsmeten i en smord ugnsform, ca 20 x 20 cm. 4. Grädda omeletten mitt i ugnen ca 30 min. 5. Stuvad spenat: Smält 15 g smör i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt grädde och mjölk under vispning. Koka upp och låt sjuda försiktigt några min. Smaka av med salt. 6. Värm 20 g smör i en stekpanna tills det är brynt. Fräs spenaten i det brynta smöret, tillsätt stuvningen och låt koka upp. Smaka av med muskot och ev salt. 7. Häll den varma stuvningen över omeletten och garnera med krutonger och dill. GÉRARD BERTRAND CORBIÈRES 2019 Nr: 73422, 129 kr, 14,5% alk, 750 ml Smakrikt och generöst med fin fatkaraktär. Inslag av björnbär, lavendel, choklad, skogshallon, örter och vanilj. FYND! -Allt om Vin, nr 8 2023 GEMTREE ORGANIC SHIRAZ 2021 Nr: 20033, 119 kr, 14,5% alk, 750 ml Läcker, lite yppig aussie-shiraz med massor av mörka bär, eukalyptustoner och lite lakrits. Allt snyggt balanserat. FYND! -Allt om Vin, nr 6 2023 Viner med kvalitet, ursprung & personlighet Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkoholproblem.