Mer Smak 1
SEGREDOS DE SÃO MIGUEL ORGANIC 2022 BÄSTA RÖDA VI
NET XXXXXXXXXXXXXXXX / Xxxxxxx xxxxxxxxx UNDER 100 KR.* DESSUTOM EKOLOGISKT. Mjukt och kryddigt med charmig frukt och en härlig energi. ART 2603 ALK 14% 99:– FYND! VINBÖRSEN 2023 5av5 SVD 2023 Tips! Ägg- och dillröran är god även till sill. INKOKT LAX MED äGG- & DILLRÖRA TID: 45 MIN En lite bortglömd rätt som är så vacker och god att den förtjänar mer uppmärksamhet. 4 PORTIONER k 500 g laxfilé, skuren i 3–4 cm stora kuber 1 tsk salt 5 dl vatten k 1 dl röd-/vitvinsvinäger k 1 dl strösocker k 1 bananschalottenlök, i bitar k 1 morot, skalad, i bitar k ½ fänkål, i bitar k 6 nejlikor k 6 svartpepparkorn k 3 lagerblad k dillstjälkar ÄGG- OCH DILLRÖRA k 3 ägg, hårdkokta, hackade k 1 knippe dill, finhackad mer smak nr 7 2023 k 1 citron, finrivet skal k 1 dl majonnäs k ½ dl crème fraiche salt GÖR SÅ HÄR 1. Lägg laxbitarna i en liten ugnsform. Salta laxen och låt rimma i rumstemperatur ca 15 min. 2. Koka upp vatten, vinäger, socker, lök, morot, fänkål, nejlikor, pepparkorn, lagerblad och dillstjälkar. 3. Häll den kokande lagen över laxen, så att laxen täcks. Täck över med plast och låt stå tills det svalnat. Ställ in i kylen fram till servering. 4. Blanda ägg, dill, citronskal (endast det gula), majonnäs och crème fraiche och smaka av med salt. Servera laxen med röran. www.provinum.se * Enligt VinBetyget.se