Mer Smak 1
MER SMAK / November e Varsågod! . DU ATT… Därför
får du Mer Smak Du får den här tidningen för att du är viktig för oss på Coop. Mer Smak skickas till våra mest lojala medlemmar. Eftersom du är en av dem vill vi ge dig lite extra härlig matinspiration till såväl vardag som fest. Läs tidningen digitalt Om du vill läsa Mer Smak digitalt finns vi på coop.se och Readly. Följ oss gärna på Instagram: @coopsverige. Alla recept provlagas Alla recept i Mer Smak är provlagade. Du kan tryggt kasta dig över dem och vara säker på att mått, ingredienser och tider stämmer! (När vi provlagar använder vi vanlig ugn, inte varmluft.) FAMILJENS FAVORIT! Färdigkryddat svenskt fläskkött, strimlat i grekisk gyrosstil, bara att värma och servera i bröd med tillbehör, som en kebabrulle. Snudd på modern husman som älskas av alla åldrar. Cirkapris: 59,95 kr*. * Stora Coop V kISSTE … en klöver framför en ingrediens VÄLJ DET SOM SMAKAR JUL FÖR DIG! VÄLKOMMEN TILL ETT extra härligt julnummer där vi omsorgsfullt har valt ut godsakerna inför julen. För det är faktiskt så: allt måste inte finnas på julbordet, som Johanna Westman säger i sin krönika på sidan 7. Nej, välj det som smakar jul för dig, oavsett om det är köttbullarna, Jansson, eller en vällagrad cheddar till vörtbrödet. Därför älskar jag också Stefan Ekengrens julbord, där han har valt ut det han inte vill vara utan på julafton. Klassiska, ljuvligt goda smaker, men på nytt sätt. Se sidan 18. MEN DET ÄR inte jul än! Först ska vi njuta av advent och lucia, och då kommer som alltid frågan: Vilken saffransbulle ska jag göra i år? Jag hoppas att det är våra lussebullar med nötkräm som blir årets snackis – de är så goda! Du hittar dem på sidan 8 tillsammans med saffranssnittar, 8 18 Karolina Olson Haglund, stylist, arbetar med inramningen till Stefan Ekengrens julrecept. mer smak nr 7 2023 Innehåll vegorecept i nr 7* Tips & trix ..................................................... 7 Stora julbaket ...........................................8 Finaste julpyntet .................................14 Mathjälten ..............................................16 Stefan Ekengrens jul ..........................18 I säsong .......................................................28 Matcha mat & vin ..........................34 Apelsin FOTO: ANNA-LENA AHLSTRÖM i våra recept betyder att den finns som eko i din butik. Numera finns nästan alla ingredienser som ekologiskt alternativ. Bra va?! marmeladgrottor och en massa annat gott. TILL NYÅR SERVERAR vi en öppen lasagne med lax som passar utmärkt till bubbel, se sidan 34. Låt matlagningen vara en aktivitet på nyårsaftonen – detta är en rätt som är jättetrevlig att laga tillsammans. En god jul och advent önskar jag dig! Sara Begner är matkreatör och chef för Coop Provkök. Medlemssidorna ....................................39 Helg....................................................................43 Saras söta .....................................................50 Krämig klassiker 14 Ett gulligt litet gäng. * ... och flera av de andra recepten kan du lätt göra vegetariska. 5 ME DL EMSK RYS S E T / PY N TA FÖR ADV EN T SMYS / F E S TMENY T I LL NYÅ R k Kockens egna favoriter på julbordet HEMGJORD KOLAFUDGE 9 JUL & ADVENT! ✸ Enkla nougatrutor ✸ Paj med saffranspäron ✸ Marmeladgrottor … a l l *!3A0B9A-aieicc! 7300190 084822 25 kr / #7 november 23 g Matglädje som ger eko! s S g t ö e t n f r a ä n m E i n Snart även dina! Sött & gott julpyssel! d Baka till NYTT på hyllan r , e S n g y g a t s e u l s e s b u r FOTO: JOEL WÅREUS n a m e d j l u l v i n k