Mer Smak 1
B B Coop Provkök på uppdrag I samarbete med Lavaz
za Uppdrag: Överraska! Vi skapade en läcker kaka med krossade kaffebönor. Perfekt till en espresso! Coffee- & chocolate chip cookies TID: 20 MIN UGN: 200° CA 15 STYCKEN 150 g smör, rumsvarmt 2 dl råsocker 1 msk vaniljsocker 1 ägg 3 dl vetemjöl ½ dl kakao 1 tsk bikarbonat ½ tsk salt 100 g mörk choklad, hackad 2 msk krossade kaffebönor (Espresso Barista Gran Crema) ANNONS TOPPING: 1 tsk flingsalt, ½ msk fint krossade kaffebönor (Espresso Barista Gran Crema) och 50 g hackad choklad GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smöret med elvisp. Tillsätt råsocker och vaniljsocker och vispa någon minut. Vispa i ägget. 2. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt och sikta ner i smeten. Vänd ihop med slickepott och blanda i choklad och kaffebönor. 3. Rulla ca 15 bollar, lägg på plåt med bakplåtspapper, tryck till bollarna och strö över flingsalt och kaffekross. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, strö över choklad och låt svalna. Espresso Barista Gran Crema är en kraftig och smakrik blandning. ➤ Med toner av blommor och torkad frukt. Tjock och intensiv crema. ”Servera med espresso!” /Ulrika, Provköket RECEPT: COOP PROVKÖK MATFOTO & STYLING: EVA HILDÉN PORTRÄTTFOTO: JOEL WÅREUS el U b in r S l er y r e R d ik y a a i ta B r e la et u l n n l g P H ar r g il r l m L in de ll