Mer Smak 1
”Lent och knaprigt, bästa kombon.” /Pernilla, Pro
vköket Saffranskaffebullar TID 30 MIN UGN: 200° En halvtimme från start till mål! Bjud på fika redan i dag. 20 BULLAR 100 g smör 1 dl strösocker ½ g saffran 1 ägg 3 ½ dl Kungsörnen vetemjöl 2 tsk bakpulver ½ dl pärlsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Rör ihop smör och ¾ dl socker till en slät smet. Mortla saffran med resten av sockret och rör ner i smöret. Rör i ägget. 3. Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda med smöret. Passar alla typer av bakning och matlagning! ➤ Vetemjöl av fint kärnvete har en lite mildare smak som passar till det mesta. ✔ Ger fint resultat vid såväl bakning av matbröd som kaffebröd och kakor. ✔ Utmärkt för redning av såser och stuvningar samt bakning av pajer. 4. Rulla bollar, ca 3 cm i diameter. Tryck ner halva bollen i en skål med pärlsocker. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 15 min. FINN CRISP Limited Edition Pepparkaka med ädelostkräm och rostade valnötter TID: 15 MIN Så himla goda och knapriga, men ändå så enkla att göra. 20 STYCKEN 20 FINN CRISP Limited Edition Pepparkaka 100 g färskost 100 g ädelost ev ½ dl mjölk 20 g valnötter, rostade 1 päron, i tunna stavar 1 msk flytande honung ½ kruka rosmarin, bladen GÖR SÅ HÄR 1. Blanda färskost och ädelost till krämig konsistens, späd ev med mjölk. 2. Lägg ut FINN CRISP Snacks på ett fat och bred på krämen. Toppa med valnötter, päron, honung och rosmarin. FINN CRISP Snacks är perfekta att äta som de är eller med god topping! ➤ FINN CRISP Snacks finns i flera goda smaker. Nu kan du även njuta av FINN CRISP Limited Edition Pepparkaka – ett rågsnacks bakat på 100 % fullkorn. De trekantiga snacksen är krispiga och oemotståndligt goda. ”Enkelt sätt att få saffransmak på kaffebrödet till advent.” /Henrietta, Provköket