Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 FÄRSKPOTATISSALLAD MED RUCOLA En frä
sch potatissallad med grönt i, kan göras på lunchens restpotatis. FÖ R 6 PERSONE R ca 1 1/2 kg kokt, kall färskpotatis ca 20 rucolablad 5 soltorkade tomater i olja 1 dl olivolja 2 msk balsamvinäger 1 tsk dijonsenap 3 krm nymald svartpeppar 1 tsk salt 20 valnötter 50 g färsk parmesanost GÖ R S Å HÄR : I.Skär potatisen i bitar och lägg i en skål. Blanda med rucolabladen. 2 . Skär tomaterna i strimlor och vänd ner. 3. Blanda samman olja, vinäger, senap, peppar och salt i en skål och häll den sedan över potatissalladen. 4. Grovhacka valnötterna och blanda ner dem. Gör tunna parmesanskivor med en potatisskalare och tillsätt dem. FO R 6 PERSONE R Kyckling är bra och smidig mat som uppskattas av både gammal och ung. Här marineras den och träs sedan upp på små portionsspett. Potatissallad och en härlig skål grön sallad passar bra till. 6 kycklingfiléer 1 ask körsbärstomater MARINAD : 1 dl färska basilikablad 1 dl bladpersilja 3 msk dragonblad 2 vitlöksklyftor 11/2 dl matolja 1 tsk salt 3 krm nymald svartpeppar 18 trägrillspett GÖ R S Å HÄR : I .Lägg 18 träspett i blöt i kallt vatten (för att de inte ska börja brinna och för att köttet inte ska fastna). Dela varje kycklingfilé tre avlånga bitar/strimlor. 2 . Finhacka örterna och vitlöken för hand eller i mixer, tillsätt olja och smaka av med salt och peppar. 3. Häll marinaden i en frysplastpåse, eller dubbla vanliga, lägg i kycklingstrimlorna och marinera i minst 2 timmar, helst över natten. 4. Förbered grillen. Trä en bit kycklingstrimla på varje spett med ett par, tre tomater emellan. 5. Grilla i ca 3 minuter på varje sida beroende på hur tjocka köttbitarna är. Obs! Det är mycket viktigt att saften från kycklingen är genomskinlig när man sticker med en tandpetare i köttet.
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48