Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40 MÅNDAG: Spättarullar från ugnen (4 o
n) P L L G A V C K A N Billiga veckan från ICA Provkök innehåller lätt- & snabblagad mat som kostar max 15 kr per portion. Fler billiga rätter hittar du på www.ica.se Tina 60 0 g spättafilé om fryst används. Lägg u t filéerna på en skärbräda. Droppa över saften av 1 citron. Salta och fördela 2 msk hackad dill över. Rulla ihop till rullar och lägg dem tätt i en lätt smord ugnssäker form. Skala och hacka 1 rödlök och tärna 2 tomater. Blanda lök och tomater. Fördela detta över fisken. Strö över 2 dl riven ost med stark smak. Låt stå i ca 15 minuter i ugnen, 225°c . Servera med färskpotatis och blandad grönsallad. TISDAG: Pasta och strimlad korv (4 port) Koka 4 portioner grön tagliatelle enligt anvisningen på förpackningen. Strimla i långa skal i squash och tillsätt strimlorna i pastakoket när det återstår ca 5 minuter av koktiden. Skär 40 0 g falukorv i strimlor. Fräs dem i 1 msk olja i en gryta tillsammans med 1 skalad, hackad gul lök. Häll på 1 förpackning krossade tomater (40 0 g) och låt småkoka i 5- 6 minuter. Smaksätt med 1- 2 msk hackad basilika, 1 tsk socker, 2- 3 msk vitvinsvinäger, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Blanda pastan med korvsåsen. Servera med blandad sallad och ev bröd. ONSDAG: Måddes middagsgryta (4 port) Strimla i knippa salladslök. Fräs den glansig i 2 msk olja. Dela 1 stort blomkålshuvud i buketter. Skala och dela 1 färsk gurka på längden. Skrapa ur kärnorna med en sked. Skär sedan gurkan i bitar. Tillsätt blomkål och gurka. Låt fräsa med några minuter. Pressa över 1 vitlöksklyfta, 1 tsk tabasco, 2 tsk paprikapulver, 1 tsk timjan, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar. Häll över 2- 3 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond. Häll av vätskan på en burk röda bönor. Rör ner bönorna i grytan. Koka i ca 5 minuter. Strö över rikligt med hackad persilja. Servera med bröd. Sommarsoppa på minuten (4 port) Bryn 250 g nötfärs i 1- 2 msk olja i en gryta stor nog för soppkök. Salta och peppra. Skölj och strimla 1 medelstor purjolök. Skala eller skrapa 2- 3 potatisar och 1 morot. Skär i bitar. Tillsätt det gröna till färsen. Tillsätt 1 burk (40 0 g) hela tomater och 8 dl buljong av tärning. Koka i 5 minuter. Smaksätt med 6 kryddpepparkorn, 1 lagerblad och 1- 2 krm timjan och salt. Servera soppan med grovt bröd och ost. FREDAG: Grillade kycklinglår med bönsalsa (4 on) P Av Birgitta Rasmusson, chef för ICA Provkök Foto: Arne Adler Blanda en marinad av i dl olja, i tsk salt, 1/ 2 tsk svartpeppar, 1 tsk paprikapulver och 1/ 2 msk japansk soja. Pensla 4 stora kycklingklubbor med marinaden. Låt ligga någon timme att marinera. Grilla över glöd i ca 15 minuter per sida. Vänd klubborna några gånger under tiden och pensla med mer marinad. Skala och tärna 1 mango. Kärna ur och strimla 1 röd paprika. Skala och hacka 1 liten rödlök. Kärna ur och hacka 1/2- 1 jalapehopeppar. Blanda mango, paprika, lök och jalapeno med 1 burk röda bönor (40 0 g). Häll över en sås av 1/ 2 dl pressad lime och 1/ 2 dl olivolja. Servera kycklingklubborna med bönsalsan.
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48