Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 -Jag brukar hålla mig till klassiska
rätter som jag kryddar på nytt sätt. En mycket uppskattad rätt är till exempel våfflor där jag hackar ner basilika, dill och persilja i smeten och serverar med gräddfil och rökt lax, berättar Anders. Anders har massor av idéer kring krvddning och får nästan något drömskt i blicken när han berättar. -N i måste prova att koka poforts från sid 15 egen verksamhet i Visby. Nu driver han lunchrestaurangen på högskolan på vintern och flyttar ut till örtagårdsrestaurangen på sommaren. Anders har också märkt det ökade intresset för örtkryddor, och han tror att vi kommer att få se ännu mer ovanliga kryddningar här framöver. Men maten behöver inte bli mer komplicerad för det. tatis med libbsticka i vattnet, en kryddväxt som många har som prydnadsväxt i trädgården utan att veta vad de ska göra med den. Spansk körvel är underbar att göra örtagårdssås på, och anis är en jätterolig krydda. Färska örter i bröd är alltid uppskattat. Men kom ihåg att koncentrera er på en eller ett par krvddor i taget så att man känner smaken ordentligt, tipsar Anders Österdahl. - Färska krvddor ger en mildare smak än de torkade, som ofta kan bli lite för starka i smaken, tycker han. ORTMARI NER AD LAMM Fl LE MED RÖDVINSSKY FÖ R 4 PERSONE R 4 lammytterfileer eller 8 lamminnerfileer salt MARINADEN : 1 dl lammkrydda (eller en blandning av färsk kryddsalvia, mynta och timjan) 1/2 msk citronpeppar 1/2 skivad citron 2 vitlöksklyftor 1 dl matolja 1 dl vatten 1/4 dl rödvinsvinäger RÖDVINSSKY : 4 dl vatten 1 oxbuljongtärning 1 msktomatpuré 1 dl rödvin vitpeppar GÖ R S Å HÄR : 1 . Blanda ingredienserna till maTORSKFILÉ I KAPPROCK FÖ R 4 PERSONE R 500 g torskfilé 2 tomater 4 stora kvistar färsk timjan smör salt, vitpeppar smörpapper GÖ R S Å HÄR : I.Sätt ugnen på 175°C. Klipp smörpapper till 4 A4-stora ark. 2 . Skiva tomaterna. Hacka timjankvistarna. Fördela fisken på arken och lägg på 2-3 skivor tomat, timjan och en klick smör på varje torskbit. Krydda. 3. Rulla ihop varje papper som en smällkaramell. Grädda paketen i en ugnssäker form med lite vatten i botten i 15-20 minuter eller tills pappret fått färg. Servera med färsk potatis. rinaden i en skål. Lägg ner köttet och låt det stå kallt i minst ett dygn (men faktiskt upp till ett par dagar). Tänk bara på att använda ett tättslutande kärl och inte stoppa ner några fingrar, det kan då bildas bakterier. 2 . Bryn lammfilén runt om, mycket kort stund i het panna utan smör. Salta och efterstek i ugn 4-5 minuter på 175°C. 3. Koka upp vattnet med buljongtärningen och låt det puttra tills vätskan minskat till hälften. 4 . Tillsätt tomatpuré, vin och lite vitpeppar. Koka upp igen och låt koka tills såsen börjar tjockna, det tar ca 10 minuter. 5. Lägg ev i en klick smör strax före servering och ringla såsen över lammfilén. Garnera med färska örter och servera med färsk potatis kokt med några blad libbsticka.
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48