Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 Likörrecept Lägg smaksättarna i en f
laska och häll på 50-75 cl Brännvin Special. Fyll på med 1-2 dl socker beroende på smak och spritmängd. Det går också att använda råsocker eller 1 dl flytande honung om man vill ha likören mer simmig. Låt flaskan stå i rumstemperatur under 10-14 dagar, men helst ännu längre. Skaka flaskan varje dag. Smaka av och filtrera eller sila bort örterna. Sötman och styrkan går att justera efter hand. Nunnelikör 1 kanelstång 1 torkat pomeransskal 1 liten nypa lavendel 1 fläderblomsklase, färsk eller torkad 5 kardemummafrön 1 liten nypa korianderfrön 1 blad färsk basilika eller en liten nypa torkad 1 stjärnanis eller 5 anisfrön 1 blad citronmeliss eller en liten nypa torkad Kärlekslikör hyvlat skal av 1/4 citron 1 kanelstång 1 nypa korianderfrö 1 nypa fänkålsfrö 1 nypa rosmarin 1 nypa lavendel 3 hackade sötmandlar Orangelikör (hemgjord cointreau) hyvlat skal av 11A apelsin 1 msk korianderfrö 1 msk torkad basilika eller några blad färsk Fläderlikör 1 klase fläderblom, färsk eller torkad 5 hackade enbär 1 pomeransskal 1 tsk kummin Brännvinsrecept Fyll en flaska, 50-75 cl, med brännvinskryddorna och häll på Brännvin Special med 34 procents alkoholhalt. Sätt på korken och låt flaskan stå i rumstemperatur i 10 dagar. Skaka om flaskan varje dag. Därefter är kryddbrännvinet färdigt att användas, men kan med fördel stå betydligt längre, faktiskt upp till ett år. Är smaken för kraftig kan man använda innehållet som essens och spä ut det med mer brännvin efter tycke och smak. Kryddorna kan vid serveringen vara kvar i flaskan eller filtreras bort genom ett kaffefilter. Gotlandssup - med smak av lakrits 1 stor nypa färsk eller torkad pepparmynta eller krusmynta 3 st stjärnanis eller 1 msk anisfrön 1 msk korianderfrön Oscar ll:s buffésnaps 2 pomeransskal 1 kanelstång 1 msk korianderfrö 2 hackade mandlar Tomtesnaps Det går även bra att använda en påse vanliga glöggkryddor. Gör gärna snapsen under sommaren och låt den stå och få julesmak till december. 1 liten nypa kryddnejlika 1 kanelstång 5 russin 1 pomeransskal 1 nypa ingefära 3 hackade mandlar 5 kardemummafrön Andra kryddväxter lämpliga till snapsar: Malört, johannesört (blommorna), åbrodd, krusmynta, vinruta, kamomill, pors, enbär, renfana.
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48