Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 MYNTAD O FTAN D E SALLAD FÖ R 6- 8 P
ERSONE R 1 liter jordgubbar 300 g blå druvor 800 g melon, tex honungsmelon eller nätmelon SOCKERLAG : 1 1/2 dl socker 1 dl vatten en näve färska myntablad GÖ R S Å HÄR : 1 . Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt småkoka ett par minuter tills sockret löst sig. Rör då och då. 2 . Låt lagen svalna. Strimla myntabladen och rör i. 3. Rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar. Halvera druvorna och kärna ev ur dem. Ta ut melonkulor med ett kuljärn eller skär i kuber. 4 . Blanda alltsammans i en vacker skål och häll över lagen. Servera gärna med chokladskorpor. CHOKLADSKORPOR 100 g smör 2 dl socker 3 ägg 4 1/2 dl mjöl 1 1/2 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 krm salt 100 g blockchoklad 1 dl grovhackade hasselnötter GÖ R S Å HÄR : I .Sät t ugnen på 175°C. Rör smör och socker krämigt med elvisp med degkrokar. 2 . Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda väl. 3. Blanda mjölet med de övriga torra ingredienserna, förutom blockchokladen och nötterna, i en annan skål. 4.Tillsätt mjölblandningen lite i sänder till äggblandningen och arbeta väl med elvispen. Hacka blockchokladen och blanda ner den och nötterna. 5. Rulla en boll av degen och dela den i 2 delar. Rulla dem till 2 rullar, ca 25 cm långa, går bäst på lätt mjölat underlag. 6. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt och platta ut dem med sidan av handen till två rektanglar, ca 10 cm breda och 1,5 cm höga. Grädda i 12 - 15 minuter. 7.Ta ut och låt svalna lite, skär sedan 1 cm breda snittar diagonalt över "limporna". Lägg dessa på ugnsgaller med snittsidan upp och grädda i ca 12 minuter till. Svalkande fruktsallad med smak av jordgubbar, druvor och mynta. Servera ;r en god chokladskorpa till .
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48