Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37 CUMBERLANDSÅS MED RABARBER Jättegott
till en skiva lantpaté på en salladstallrik. ca 200 g späd rabarber ca 2 dl rödvinbärsgelé 3/4 dl rött vin saft av 1/2 apelsin mald kryddpeppar och kryddnejlika finstrimlat skal av apelsin och citron GÖ R S Å HÄR : "I.Skär rabarbern i tunna skivor. Blanda den med gelé, vin och apelsinsaft i en kastrull. Koka sakta utan lock tills rabarbern är mjuk och såsen har lagom konsistens. Krydda med ett par stänk vardera av kryddpeppar och nejlikor och smaka av. 2 . Koka upp lite vatten vid sidan om och ge skalstrimlorna ett hastigt uppkok. Låt dem rinna av och blanda sedan ner dem i såsen. Såsen är hållbar i kylen, värm den på nytt om den börjar gelea sig. FRANSK RABARBERMARMELAD En smörklick i koket är hemligheten med den här goda marmeladen. 1 kg späd rabarber 1 kg strösocker 25-30 g smör GÖ R S Å HÄR : 1 . Skölj rabarberstjälkarna noga och skär dem i tunna bitar. Blanda med socker i en bunke och låt det dra över natten. 2 . Slå upp den saft som bildats i en kastrull, och koka ihop den på hög värme utan lock tills cirka hälften kvarstår. Lägg sedan i rabarbern, koka kraftigt under omrörning. Rör ner smöret när marmeladen kokar som mest. 3. Sänk värmen och låt marmeladen koka sakta i 30-45 minuter. Prova om den har rätt konsistens genom att låta lite marmelad svalna på ett fat. 4 . Slå upp marmeladen på väl rengjorda glasburkar, förslut. Låt smaken mogna i ett dygn.
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48